Organitzen una trobada sobre productes agroalimentaris locals

L'acte preveu reflexionar sobre la celebració de fires i mercats amb els productes del territori com a protagonistes

Redacció
11 de febrer del 2010
En el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DAR, el proper dia 13 tindrà lloc a Olot la jornada tècnica “V Jornada sobre productes agroalimentaris locals. Noves propostes de fires i mercats de productes locals”, organitzada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Consorci Sigma, l'Ajuntament d'Olot, la Fundació Garrotxa Líder i la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot, amb la col·laboració del DAR, l'IRTA, el Consell Comarcal de la Garrotxa, el Servei d'Ocupació de Catalunya, la Fundació Agbar i RuralCat.

L'objectiu d'aquesta jornada és reflexionar sobre la importància de les fires i els mercats de productes locals i conèixer experiències innovadores de comercialització, que representen un valor afegit per al propi productor, el consumidor i el territori, esdevenint veritables espais de dinamització i d'encontre entre productors i consumidors.

Els productes locals tenen uns valors afegits molt concrets respecte a la resta: estan produïts al territori per gent del territori. Són singulars, digerents i es poden utilitzar per identificar l'essència del lloc on s'han produït, és a dir, la seva identitat territorial.

Quan es comercialitza un producte local s'està promocionant el territori d'un prové, però també s'està contribuint a conservar-lo. Vindria a ser un clar exemple de sostenibilitat.
Arxivat a