L'Ajuntament paga 1.1 MEUR per adquirir la finca de la Rodona

Redacció
11 de febrer del 2010
576_1265223679rodona
576_1265223679rodona | Joan Guirado
L'Ajuntament d'Olot va aprobar en el darrer plenari l'expropiació forçosa de la finca La Rodona, pagant 1.150.000 euros. L'expropiació es durà a terme de mutu acord sense recórrer a litigis. L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, va explicar que l'expropiació és el primer pas per a una acció de reordenació de l'entrada nord d'Olot.
Sacrest va explicar, l'actual rotonda de circumval·lació és molt petita i perillosa. La rotonda assumeix la distribució dels vehicles que arriben de la carretera de la Canya, de les Tries, del Vial Sant Jordi i de l'avinguda de Girona. Quan hi ha incidents que obliguen a tallar vies de circulació, la rotonda de la Rodona es converteix en un punt de col·lapse circulatori en les hores de sortida i entrada dels treballs.
La intenció de l'Ajuntament és la d'efectuar una ampliació de l'actual rotonda que canviarà l'aspecte i la pràctica d'un dels punts que absorveix més trànsit de la ciutat. Sacrest ha indicat que l'Ajuntament durà a terme la millora quan disposi de recursos econòmics. "Ara tenim la propietat que és el primer pas, però no tenim cap pressa", ha dit. L'alcalde d'Olot ha explicat que l'Ajuntament ha seguit els criteris del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.
Josep Maria Corominas, de CiU, va criticar el cost elevat que ha hagut de pagar el consistori.

|La finca afectada, aquesta setmana passada. Joan Guirado|
Arxivat a