Montilla tira endavant la llei de vegueries

Quico Sallés - PARLAMENT DE CATALUNYA
02 de febrer del 2010
Montilla i Ausàs abans de la reunió de govern.
Montilla i Ausàs abans de la reunió de govern.

El Govern aprova aquest dimarts la llei de vegueries que estableix la nova ordenació territorial de Catalunya que passarà de les quatre províncies a les set vegueries. La polèmica llei es va desencallar la setmana passada en una reunió entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el president i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós i Joan Ridao.

La nova normativa que ha estat blanc de crítiques de disputes territorials estableix com a nous territoris les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central i els Pirineus. Juntament amb les vegueries aquest dimarts el Govern també aprovarà la llei de l'àrea metropolitana de Barcelona

Per altra banda, el Govern té previst ratificar avui l'aplicació del Pla per al dret a l'habitatge 2009-2012, que beneficiarà 616.000 famílies i un total aproximat d’1,4 milions de persones. L'aplicació del Pla comportarà una aportació pública per part del Govern de la Generalitat i del de l'Estat de prop de 1.400 milions d'euros. El pla potencia el lloguer amb opció de compra i regula la copropietat com a noves formes d'accés a l'habitatge.