El Carnaval 2010 fa de pont entre Olot i Torelló... serà per passar-hi el tren?

Dissabte es va presentar oficialment el 21è Carnaval d'Olot, que torna a agermanar el carnaval olotí amb el torellonenc quinze anys després

Joan Guirado
31 de gener del 2010
576_1264975682carnaval
576_1264975682carnaval | Joan Guirado
La vint-i-una edició Carnaval d'Olot ja ha començat a caminar. Dissabte al vespre, el Casal Marià va acollir la presentació dels actes que es celebraran entre el 19 i el 21 de febrer.

A l'acte, al que hi van assistir un bon nombre de persones, no hi va faltar l'humor -propi del Carnaval-. Aprofitant l'agermanament amb Torelló, el conductor de la presentació Albert Brosa, va presentar l'agermanament amb el poble osonenc tot recordant que tenen 14.000 habitants, però tren. Un apunt desenfadat, que va fer riure als assistents, fins i tot a l'alcalde Lluís Sacrest.
Precisament, l'agermanament amb Torelló va centrar gran part de l'acte. Membres del PIOC -entitat organitzadora del Carnaval de Terra Endins- van realitzar un intercanvi d'obsequis amb els membres del CIT. També es van projectar diversos audiovisuals dels dos carnavals i es va recordar l'agermanament d'ara fa 15 anys.

La presentació del Carnaval d'Olot també és esperada per conèixer el nom del rei i la reina. Enguany, els títols han recaigut en Adela Moya i Pepi Danés.
La reina, membre de la colla Els Afegits té, entre d'altres els títols de "princesa de la perruqueria" i "deessa del bé, l'optimisme i la simpatia" mentre que el rei, conegut perquè fa uns anys era el propietari de diversos locals d'oci de la ciutat serà conegut com "andarin sense melsa" i "marrinxo de la piscina". Els dos van declarar que estan molt contents d'ostentar aquest càrrec, i van animar als olotins a deixar-se anar durant el carnaval.

Un dels altres secrets ben guardats del carnaval olotí que ahir es va desvetllar va ser el cartell. És obra de l'artista olotí Jordi Ventura i, segons ell, representa la ciutat d'Olot en dies de Carnaval. Un cartell que, aquest any, rep el suport econòmic de Vidres Empordà.

Abans de finalitzar l'acte, al que hi van participar centenars de persones -la gran majoria de penyes de la ciutat-, el president del CIT va explicar que s'han editat 21 punts de llibres amb tots els cartells del carnaval que es podran recollir gratuïtament a diversos establiments, i van actuar un grup d'animadores.

|Un moment de la presentació del Carnaval. Joan Guirado|
Arxivat a