Mitau realitza un taller amb alumnes de l'Escola d'Expressió d'Olot

Redacció
02 de febrer del 2010
576_1264523542mitau
576_1264523542mitau | Joan Guirado
L’artista francès Mitau, que fins al 15 de febrer té la seva obra exposada a la Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa, va ser dos dies a Olot per realitzar tallers amb nens i nenes. Mitau els hi va ensenyar la seva curiosa tècnica que es basa en el treball amb les mans i l’ús de pigments de colors purs.

Mitau és un artista d’art contemporani de Bordeus que treballa tècniques primitives sense utilitzar pinzells. Les mans i la matèria són els únics elements que fa servir per expressar la seva memòria interior. Mitau utilitza teles, paper, fusta, pigments de colors purs i alguns objectes que integra en el suport.

L’artista va ser a Olot per fer tallers amb alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot i de l’escola Joan XXIII als quals va ensenyar aquesta seva manera de treballar. Una tècnica molt interessant per treballar amb nens i nenes.

Fins al 15 de febrer, a la Sala Oberta es pot veure l’exposició “Les portes del silenci...” d’aquest artista que és a Olot gràcies al projecte Ciutats 3.0. L’exposició mostra una col·lecció d’obres de Mitau que es caracteritzen per ser totes elles molt fosques però tenen un raig de llum que les travessa. Són obres de dimensions bastant grans i, en conjunt, creen una sensació visual força curiosa i espectacular.

L’artista manifesta que en la seva obra expressa el que genèticament hem anat assimilant sense haver-ho viscut de forma directa. L’obra s’ha de contemplar des de molt a prop per poder apreciar la seva textura metàl·lica, amb múltiples relleus que evoquen el treball de la forja. Segons Mitau, “el quadre és un mirall que farà sorgir en l’espectador que el contempla emocions positives o negatives”.

|Un moment del taller ofert per Mitau. Escola d'Expressió|
Arxivat a