La FES celebra 10 anys canviant la imatge corporativa i organitzant taules de debat

per Redacció, 1 de febrer de 2010 a les 06:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot acaba de fer 10 anys. Es va crear amb la doble voluntat de donar, d’una banda, resposta a les necessitats formatives de la comarca oferint una formació contínua per a universitaris i professionals i, de l’altra, d’oferir estudis amb característiques pròpies d’aquest territori i amb capacitat d’atracció a nivell català.

De la FES han sorgit iniciatives reeixides, com l’estudi de viabilitat que va desembocar en la creació de l’Observatori del Paisatge. En d’altres s’hi han esmerçat molts esforços però no han fructificat, com la proposta de crear a la ciutat la segona facultat de belles arts de Catalunya. En una dècada passen moltes coses, canvien les circumstàncies, les persones. La facultat no s’ha creat –ni aquí, ni enlloc- i la Universitat de Girona s’ha recentralitzat, tornant a Girona els estudis de turisme que ja s’havien descentralitzat a Sant Feliu de Guíxols. A la ciutat d’Olot, però, hi ha la delegació de la UNED, que ofereix tres graus i els cursos d’accés a la universitat, un punt de suport de la UOC i, més recentment, l’Escola d’Art que ofereix estudis superiors amb la perspectiva de convertir-los en grau el curs vinent.

Per la seva banda, la FES ha organitzat a la ciutat 22 Cursos d’Especialització, 4 Diplomes de Postgrau en Direcció i Gestió de PIMES i en Gestió de Boscos, i una llarga llista de cursos reconeguts com a lliure elecció per la UdG i la UOC. Algunes de les activitats organitzades han situat Olot i comarca al mapa formatiu català, com el Seminari Internacional de Paisatge, les primeres edicions de Panorama, les Jornades d’Impacte Ambiental, el Seminari de Turisme Rural de Catalunya, Artis, Comunitat/Community, la Setmana Catalana d’Educació Ambiental, o les Jornades de Creació de Producte Turístic, entre d’altres.

La FES també ha intentat donar resposta a altres necessitats formatives d’Olot i comarca amb propostes com els Seminaris Empresarials, els cursos pel sector turístic, el Comunica’t i els cursos d’idiomes, el Connecta’t, cursos i recerca en biodiversitat, cicles de conferències, etc.

Ara, per valorar tot el que ha donat de sí la FES a la comarca, s'han organitzat cinc taules de debat en les pròximes setmanes per debatre el paper d'aquesta entitat a la Garrotxa.
Aprofitant l'aniversari, la FES també ha canviat totalment la seva imatge corporativa.

|El nou logo de la Fundació. FES|

 

Participació