El nombre de delictes ha augmentat un 30% en el darrer any

Ignasi López considera que res serà igual que abans de l'obertura de Bracons

Joan Guirado
26 de gener del 2010
576_1264516539bzcanarias
576_1264516539bzcanarias | Joan Guirado
Els fets delictius a la ciutat d'Olot han augmentat un 30% durant el 2009. A aquest augment de la delinqüència s'hi poden atribuir diversos factors com l'obertura de l'Eix Vic-Olot o la crisi econòmica. Precisament, per culpa d'aquesta darrera, s'han notat més els furts a botigues i supermercats, sobretot pel que fa a productes de primera necessitat.

El cap de la Policia Local Ignasi López, ha reconegut que "a mitjans del 2009 les dades eren molt dolentes" però que la detenció d'alguns dels lladres que més actuaven "van permetre reconduir la situació durant el segon semestre". López ha apuntat també que "malauradament no tornarem a tenir la situació d'abans de l'obertura del Túnel de Bracons" ja que, com han manifestat els comandaments dels diferents cossos policials en reiterades ocasions, aquesta és una magnífica via de sortida per als delinqüents.

Tot i aquest augment general dels actes delictius -algun amb un gran ressò, com l'atracament a un supermercat del barri vell-, cal destacar el descens important de furts que es produïen al mercat setmanal. Segons Ignasi López, part d'aquesta important reducció es deu a la presència important de més agents de la Policia Local durant les hores de mercat.

|Un establiment del centre d'Olot, després de patir un robatori. Joan Guirado/ARXIU|
Arxivat a