Els atropellaments són la principal causa d'accidentalitat al centre d'Olot

El perfil d'accidentat és ara el d'un jove d'entre 14 i 19 anys

Joan Guirado
28 de gener del 2010
Els atropellaments continuen siguen la principal causa d'accidents al centre de la ciutat d'Olot. Durant el 2009, als carrers de la capital garrotxina, es van registrar 26 sinistres d'aquestes característiques, 9 dels quals amb resultat greu. En nombre de víctimes, 32 persones van resultar ferides, 23 de les quals lleus i 9 greus.
El regidor de Seguretat Albert Rubirola recorda que "hi ha d'haver més conscienciació per part dels vianants".
La segona causa en nombre d'accidents de l'any passat son les envestides amb un total de 23 accidents i 29 ferits.

Pel que fa a horaris, entre les tres i les cinc de la tarda és quan es registren més accidents. És una de les dades que més varia respecte el 2008, que situava les hores amb més sinistralitat entre les set i les nou del vespre. Aquesta disminució és, segons Rubirola, gràcies a les campanyes que ha anat realitzant la Policia Local. És per aquest motiu que des del cos policial s'intensificaran les campanyes a escoles i instituts ja que, les hores amb més accidents, concorden amb la finalització de les classes. També el perfil de l'accidentat, el d'un jove d'entre 14 i 19 anys que, en la majoria dels casos, conduïa un ciclomotor.

Les xifres de sinistralitat del 2009 no han estat del tot negatives. En total, s'han registrat 93 amb 108 víctimes, cap de les quals amb resultat de mort. Són les segones xifres més bones dels darrers quatre anys.
Arxivat a