L'IMPC dóna suport als comerços que vulguin canviar l'enllumenat

Redacció
02 de febrer del 2010
El consum energètic dels edificis es reparteix entre la producció d’aigua calenta, la climatització i la il·luminació, que és un dels aspectes més importants en el sector comerç.

Per millorar l’eficiència de l’enllumenat interior dels comerços, l’ICAEN (Institut Català d’Energia) disposa d’un pressupost de 3.500.000 d’euros que destina a subvencions per impulsar la renovació d’aquest enllumenat, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i reduir el consum d’energia en els comerços. I és que, l'enllumenat és un dels aspectes més importants del sector comerç i un dels pilars del consum energètic dels edificis.
 
Les condicions generals per accedir a aquests ajuts és realitzar una inversió mínima en aquest concepte de 500 € i que la nova instal·lació acompleixi els requisits de major eficiència i en conseqüència una reducció de la potència contractada. L’import màxim a percebre per part de l’empresa beneficiària és del 30 % del cost subvencionable amb un  màxim de 15.000 €, a més de l’abaratiment del cost en concepte de despesa elèctrica com a conseqüència de la reforma.
 
El termini de presentació dels esmentats ajuts és des de l’11 de gener de 2010 fins a l’11 d’abril de 2010, i el termini de justificació de la inversió és com a màxim el 10 de setembre de 2010.
 
Els ajuts es poden tramitar a nivell particular o a través de l’empresa instal·ladora si aquesta està reconeguda com a col·laboradora de l’ICAEN.
 
Des de l’IMPC es posa a disposició de tots els comerços interessats la possibilitat de sol·licitar informació més detallada sobre la convocatòria de subvencions i donar suport en la seva tramitació.
Arxivat a