Olot decidirà el 25 d'abril

Garrotxa Decideix demana voluntaris per poder desenvolupar la consulta amb normalitat

Joan Guirado
19 de gener del 2010
576_1263836572gd
576_1263836572gd | Joan Guirado
La Plataforma Garrotxa Decideix va anunciar ahir a la tarda les dates de celebració de les consultes populars als municipis garrotxins que no ho van fer el 13D. El 28 de febrer votaran els veïns de Sales de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts, la Vall d'en Bas i la Vall de Bianya. El portaveu de Garrotxa Decideix, Jordi Gasulla, va explicar que 18 dels 21 ajuntaments garrotxins ja han aprovat la moció de suport a la consulta. El darrer municipi on els veïns podran exercir el dret a vot serà Olot. La complicació de la logística farà que la data de celebració sigui el 25 d'abril. Des de l'organització, asseguren que volen muntar les mateixes taules que en uns comicis normals -a llocs públics- per, així "facilitar a la gent saber on ha d'anar a votar" segons va explicar Gasulla. Per poder fer-ho així, des de Garrotxa Decideix asseguren que necessiten el suport de molts voluntaris.
L'objectiu principal, tant de les consultes del 28F com del 25A és que el màxim de gent vagi a votar. Gasulla va dir que tot el que estigui per sota del 40% de participació "serà el que no volem".

La Plataforma ha creat una sèrie de comissions per poder afrontar amb garanties les consultes d'aquestes dues dates. A més, Garrotxa Decideix ha posat en funcionament un nou local a la Plaça Major d'Olot, per tal de ser més pròxims als ciutadans.
Jordi Gasulla també va explicar que la Plataforma ciutadana ja té el suport "d'un centenar d'associacions", una cosa que era "inimaginable".

|Un moment de la roda de premsa d'ahir. Joan Guirado|