La nova escola del Morrot pot estar finalitzada a finals d'aquest any

per Redacció, 19 de gener de 2010 a les 08:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El regidor d'Educació, Antoni Bach va presentar la setmana passada, l'adjudicació de les obres del nou CEIP del Morrot a l'equip Santiago Vives arquitectes i a l'empresa COEMPCO d'Olot.

Bach va apuntar que al llarg d'aquesta setmana, es signarà el contracte entre l'empresa de serveis de la Generalitat (GISA) i l'empresa adjudicatària. Serà a partir d'aquest moment quan s'iniciarà el procés d'elaboració del projecte constructiu final, un treball que pot durar a l'entorn de cinc mesos. Bach considera positiu que l'adjudicació hagi anat a parar a una empresa de construcció olotina i en un estudi d'arquitectes amb l'experiència d'haver fet el projecte de l'ampliació de l'IES Garrotxa. La construcció del CEIP del Morrot està valorada en 3.946.307 euros.

El 10 de setembre de 2009, just després de Festes del Tura, es va iniciar la licitació del projecte. Durant el temps en que les empreses podien presentar-se, 120 van decidir per fer-ho.
El regidor d'Educació ha explicat que, l'execució de les obres té una durada aproximada de set mesos, posant a finals del 2010 com a data de finalització d'obres. Bach va dir que podia assegurar l'inici del curs 2011-2012 en una Escola del Morrot acabada i amb uns 200 alumnes. El responsable d'Educació va puntualitzar que la previsió és que quan estigui a ple rendiment el CEIP Morrot sigui una escola de dues línies, amb capacitat per a 450 alumnes.


Actualment el CEIP Morrot acull 125 alumnes encabits en mòduls prefabricats, on reben estudis d'educació infantil. Aquest any, el nombre d'alumnes pot arribar als 170. Antoni Bach va assegurar que la necessitat de la nova escola és fruit del creixement demogràfic que ha experimentat Olot en els darrers anys.

 

Participació