El nivell C de Català ja es pot obtenir a través d'internet

Redacció
21 de gener del 2010
L’entorn virtual per a l’aprenentatge de la llengua catalana Parla.cat, desenvolupat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, ja té accessible el curs de Suficiència 1 en modalitat lliure. D’aquesta manera, els aprenents ja poden començar a preparar-se per a les proves oficials del certificat de nivell C de català. Aquest nivell equival al C1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa.
 
El Secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha afirmat que: “Som capdavanters en la posada en marxa de materials de primer ordre per a l’aprenentatge del català. Amb aquest entorn virtual d’aprenentatge responem a les necessitats diverses de formació que tenen els ciutadans de principis del segle XXI”.
 
El Parla.cat ofereix quatre nivells d’aprenentatge. Cada nivell s’organitza en tres cursos, que es poden dur a terme en modalitat lliure o amb tutoria.

Els sis primers cursos (de nivell bàsic i elemental) es van posar en funcionament l’octubre de 2008. El mes de maig de 2009 es va engegar el primer curs de nivell intermedi i el passat mes de juliol es van posar en funcionament el dos darrers cursos d’aquest nivell.

Actualment cada dia 1.500 persones aprenen català amb els cursos de Parla.cat i es preveu que, amb l’obertura de suficiència, aquesta dada es dupliqui.
 
El fet que els cursos s’hagin obert de manera progressiva ha permès oferir un servei de més qualitat, ja que ha facilitat un creixement estable i sostingut de la plataforma d’acord amb les necessitats.
 
A Parla.cat s’han matriculat 36.827 alumnes des que es va posar en funcionament i el nombre de matrícules no ha parat de créixer. Fins a juliol de 2009 es rebien diàriament una mitjana de 80 inscripcions noves. L’obertura del nivell intermedi ha significat un augment del 50% en el nombre d’inscrits fins a arribar a la xifra actual de 120 nous aprenents cada dia.
 
Actualment, a través de Parla.cat la nostra llengua s’aprèn des de 91 països diferents. Ocupen els deu primers llocs Espanya, França, Alemanya, Estats Units, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, Hongria, Argentina i Brasil.
Arxivat a