La contractació d'habitatges ha caigut un 50% aquest 2009 a les comarques gironines

Aquest migdia, el president del Col·legi d'Aparelladors de Girona ha presentat les dades en un dinar amb la premsa a un hotel gironí.

per Joan Guirado - Redacció GIRONA , 14 de gener de 2010 a les 16:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La contractació d'habitatges a les comarques de Girona ha patit, durant el passat 2009, una caiguda de prop del 50%. És la principal conclusió que se n'extreu de l'informe que, aquest migdia, ha presentat el president del Col·legi d'Aparelladors de Girona Ernest Oliveras, en el marc d'un dinar de nadal amb la premsa.
Mentre la contractació ha patit una davallada molt forta, la finalització d'habitatges no ha seguit una línia tant dolenta i s'ha situat a l'entorn del 30%. Una tònica que, el president del Col·legi d'Aparelladors espera que sigui diferent durant aquest 2010.


Oliveras ha recordat que l'anualitat que fa uns dies hem deixat enrere "es preveia que seria fluixa" i ha afegit que "ho ha estat més del que es preveia". Durant el 2009, el número d'edificis acabats s'ha situat als 7311, mentre que contractats han estat 2512 i els renunciats 2546.

Des del Col·legi consideren que enguany "no es generaran nous llocs de treball" ja que no es faran noves promocions, sinó que se n'acabaran algunes que ara estan en marxa. Ernest Oliveras ha explicat també que, ara, és molt possible que algunes promotores que havien tirat endavant promocions, es repensin la formula de gestionar aquests productes posant-los, en algun cas, en règim de lloguer. Oliveras ha parlat també de la importància de fer més habitatge públic i de lloguer, unes noves construccions que ajudarien a reactivar el sector.

 

Participació