Comença la primera fase comarcal de la recollida selectiva de matèria orgànica

Redacció
14 de gener del 2010
576_1263393119triemreduir
576_1263393119triemreduir | Joan Guirado
Avui comença, a Sant Joan les Fonts, la primera fase del desplegament del servei de recollida selectiva de matèria orgànica impulsat pel Consell Comarcal. A partir d'avui, es començaran a recollir els contenidors marrons de 240 litres instal·lats al costat dels de rebuig als diferents nuclis del municipi.

Actualment, la matèria orgànica representa gairebé el 40% del total de residus que es generen. L'objectiu és que, el 2012, es redueixi a la meitat l'entrada de residus a l'abocador comarcal. Això suposa allargar la vida de l'abocador, augmentant la utilització de la planta de compostatge.
En les darreres setmanes s'han anat realitzant trobades informatives als diferents nuclis de Sant Joan per tal d'informar als veïns sobre aquest nou servei, i s'han repartit cubells per facilitar la recollida de selectiva. Segons el gerent del Sigma, Francesc Canalías principalment el problema que es troben actualment és que "la gent manifesta un cert desconeixement d'on ha de llançar les coses".

El desplegament del servei de recollida selectiva de matèria orgànica a la Garrotxa continuarà el mes de febrer a Castellfollit. Al llarg d'aquest 2010 s'ha de fer també a Les Preses, la Vall de Bianya i Sant Esteve d'en Bas. De cares al 2011 es desplegarà a la resta de municipis grans de la Garrotxa. La darrera fase serà el 2012 amb els pobles més petits, com Mieres o Sant Aniol de Finestres on, possiblement, s'implantaran altres mètodes.

|Canalias i Espona, durant la roda de premsa d'ahir a Sant Joan les Fonts. Joan Guirado|