Joan Boada carrega contra Miquel Calm per voler instal·lar un Decathlon a la Vall d'en Bas

576_1263332221boada
576_1263332221boada | Joan Guirado
Redacció
12 de gener del 2010
El secretari general del Departament d'Interior i cap visible d'Iniciativa a Girona, el garrotxí Joan Boada, confessa en un article d'opinió a Diari de Girona que "em va preocupar molt" la demanda de l'alcalde de la Vall d'en Bas Miquel Calm, de fer una excepció per tal que Decathlon es pugui instal·lar al seu municipi.

Boada creu que això és conseqüència de l'obertura de l'eix Vic-Olot, una obra acabada pel Govern de la Generalitat del qual en forma part. L'alt càrrec de la Generalitat, recorda que un dia va alertar de que "un vegada construïda -la carretera- començaria la pressió per ocupar uns espais ara agrícoles per convertir-los en urbanitzables, sota la fal·làcia del progrés i de la millora econòmica dels habitants de la Vall".

En resposta a la possible ocupació que Decathlon donaria a aturats del municipi, Boada parla "de la destrucció de llocs de treball i de comerços que haurien de tancar les seves portes davant la competència del gegant francès".
L'ecosocialista també recorda que ja hi ha un Decathlon a Girona i un a Vic, a poc més de mitja hora de distància de la comarca, i denuncia que amb la creació d'aquest establiment a la Vall sembla que el municipi vulgui competir amb "Girona, Vic o Olot".

En to humorístic, Joan Boada es pregunta "per quan" la instal·lació d'un Bauhaus "per millorar el bricolatge de la Vall o el Media Markt per potenciar la tecnologia a les llars de la Vall, o el Corte Inglés per acabar d'enfonsar tot el comerç tradicional i de proximitat de la Garrotxa".

El secretari general d'Interior creu també que amb la instal·lació d'aquest gran hipermercat de l'esport es destruiria la imatge de la Vall, i suposaria que moltes persones només anessin al municipi per anar a aquesta botiga.
Per acabar, Boada afirma que "posarem tot el nostre esforç i intel·ligència per evitar que a la llei del comerç hi hagi cap excepció que permeti una animalada com la que proposa l'alcalde convergent de la Valld'en Bas".

L'APUNT. Joan Guirado. Periodista.
Iniciativa està perdent l'oremus. A un conseller l'acusen de mentir -i no per primera vegada-, l'altre no informa a un company de Govern i de partit que el cos de policia que ell dirigeix està investigant un tema que afecta al seu departament i, mentrestant, Joan Boada defensa a RAC1 als seus dos companys de partit i encara té temps d'escriure un article d'opinió criticant a l'alcalde de la Vall d'en Bas i la possibilitat de que, una multinacional s'instal·li a la Garrotxa.
Parla de competència al comerç tradicional, de destrucció de terrenys... competència n'hi ha ara quan els garrotxins marxem de la comarca a comprar i, destrucció de terrenys, n'hi va haver i molta a aquest incendi del que parlava. Primerament "produït per un llamp" i, posteriorment "intencionat".
En definitiva, enlloc d'estar investigant què va passar, perquè no hi ha hagut relació entre Interior i Medi Ambient i, perquè un cop més el Govern Català ha fet el ridícul amb un tema prou greu -i que va costar la vida a 5 persones-, Joan Boada es dedica a criticar el que passa a la comarca on només va néixer i que visita poc més que per campanya electoral. Ah, i el més greu, continua criticant una obra finalitzada pel govern al qual pertany -a la qual en el seu moment ja s'hi va oposar- i que de ben segur ara utilitza per venir a la Garrotxa.
Em pregunto, després d'haver llegit a diversos diaris, si alguna de les entitats que es va manifestar reiteradament contra Bracons també havia rebut alguna subvenció d'Iniciativa...