El 2009 per àrees de l'Ajuntament d'Olot

Joan Guirado
29 de desembre del 2010
Alcaldia: A falta de poc més d'un any per les eleccions i, per tant, per deixar el càrrec, a l'alcaldia el que més hi aflora és el nerviosisme, amb opinions properes a la figura de l'alcalde i amb molt poder de decisió, no sempre encertades. Suficient.

Urbanisme: Tot i haver impulsat algunes obres en contra de l'opinió de la ciutat, en els darrers mesos diferents projectes impulsats des d'aquesta àrea estan aconseguint, i han d'acabar creant, una ciutat del s.XXl. Bé.

Promoció Econòmica i Hisenda: Segurament, l'obertura de Bracons i una bona gestió promocional han ajudat a situar de nou, Olot al mapa turístic. Una bona web, presència a fires i lleugera millora a nivell de qualitat de la Fira de Sant Lluc -respecte anys de la darrera dècada-, aniran ajudant poc a poc, a fer bategar fort, l'economia turística de la ciutat. A nivell de finances, la falta de transparència alhora de comunicar les informacions relacionades amb aquesta àrea tant important -i més, en temps de crisi-, és un dels punts negatius d'aquesta regidora. Notable.

Educació, Mobilitat i Salut: Diuen que educant és com es transmeten valors. Potser, doncs, als olotins del futur els faltarà el lideratge que en diverses ocasions ha faltat en aquesta àrea, per tirar endavant projectes educatius que estan encallats. A nivell de mobilitat, les modificacions realitzades en motiu de la posada en marxa de Bracons no han tingut massa efecte en el trànsit de la ciutat. A nivell de salut, la col·locació de la primera pedra del nou hospital, que semblava impossible, ha acabat siguen una realitat, això sí, a manca de tansols uns mesos de la primera data d'inauguració!. Suficient.

Cultura: Comença la funció! La ciutat comença a respirar un ambient cultural pròxim al que ha de gaudir una capital de comarca com Olot. La re-inauguració del Teatre Principal, més modern i avançat, és un dels eixos en el que es fonamenta aquesta aposta per la cultura, com també ho és l'adhesió i creació del projecte Ciutats 3.0. També la consolidació d'alguns festivals i la creació d'altres que, tot i no saber gaire de què són, són pioners en molts camps. Bé.

Seguretat Ciutadana: Secret de sumari... amb l'obertura de Bracons han augmentat lleugerament el nombre de furts a la ciutat, i en conseqüència a la comarca. Tot i tenir un cos de policia potent per una ciutat com Olot, preparat pel que calgui i ben dirigit a nivell policial, la gestió "política" d'aquest cos no ha estat la més encertada. Doncs els mateixos agents, es queixen de manca d'efectius. També la manca de trasnparència en alguns casos alhora d'informar. Insuficient.

Joventut, Esports i Festes:
Les Festes no milloren. No només a nivell qualitatiu de continguts, sinó també a nivell cívic. Una violació i un intent d'agressió, són dos fets molts greus per unes festes que només duren 5 dies. A nivell de Joventut, feina important la que s'està fent, involucrant una sèrie de joves en el teixit associatiu de la ciutat. En la vessant esportiva, el nou pavelló ja ha començat a caminar. D'aquesta regidoria cal destacar també el lideratge i el suport a entitats i clubs esportius, del seu titular. Bé.

Medi Ambient: Molta feina de portes endins, i poc soroll de portes en fora. Destacar la personalitat de la seva titular, capaç de dirigir alguna altra àrea de més importància i rellevància dins el cartipàs municipal. Notable.

Habitatge: Solucions en temps de crisi. La construcció de pisos de P.O. funciona, ara caldrà veure si també, el projecte de masoveries urbanes endegat fa uns mesos és positiu. Bé.

Barris, Participació Ciutadana i Cooperació: A vegades potser cal mirar una mica més pels propis olotins. En una situació econòmica com la que estem passant, la cooperació amb la gent necessitada de la ciutat ha de passar, de forma clara i decidida, per davant de la d'ajudar a altres països. Els barris, cada cop estan més allunyats de la ciutat, i això implica que mica en mica es vagi creant com una "àrea metropolitana" al voltant del centre. A nivell de Participació Ciutadana, encara cal molta, molta feina a fer. Ho diuen els propis veïns i les entitats; l'Ajuntament escolta molt poc als ciutadans. Insuficient.
Arxivat a