Si «robar» partits fos delicte...

L'àrbitre Agustí Farizo ha condicionat per enèsima vegada el resultat de l'Olot.

Joan Guirado
20 de desembre del 2009
576_1261325650palausolita2
576_1261325650palausolita2 | Joan Guirado

Si fa unes setmanes parlàvem que la tònica de cada partit era la de disposar d’ocasions però de no encertar-les, ara la tònica comença a ser, la de que els arbitratges acabin decidint els partits.

Avui, a Palau Solità i Plegamans, l’àrbitre Agustí Farizo ho ha deixat palès, amb una actuació totalment fora de lloc.

Els homes de Nitus Santos s’han avançat al minut 3 de la primera part, gràcies a una gol de Robert que ha rebut l’assistència de Bermúdez. Quatre minuts més tard, Domènech ha aprofitat una errada del conjunt olotí per empatar el partit. A partir d’aquest moment, els dos equips han anat intentant tornar-se avançar al marcador, amb arribades a porta però sense sort per part de cap dels dos conjunts.

A l’inici del segon temps, concretament al minut 62, ha arribat el segon de l’Olot obra també de Robert, transformant un penal en gol. Quan tot començava a encarrilar-se, els locals han tornat a sorprendre els de Santos aprofitant una errada de la defensa olotina, amb un gol de Miguelito. Arran del segon gol dels vallesans, el matx ha tornat a la mateixa situació que després de l’empat de la primera part. Amb ganes per part dels dos conjunts, però sense moure el marcador. Al final, empat a dos i un punt per a cada equip.

Palau Solità i Plegamans:Yoyo, Viri, Ortiz, Dioni, Fran, Álvaro, Morera (’68 Palma), J.Ventas (’67 Miguelito), Oriol (’87 Juanan), Domènech, Héctor (’75 Molina).

U.E.Olot: Reig, Juanjo, Berga, Dot, Cesc (46′ Armengol), Freixa, Abel, Villaplana, Roger (’46 Arimany), Robert, Bermúdez (’86 Karam).

T.G.: Freixa (’44), Juanjo (’57), Yoyo (’61), Domènech (’72) i Dioni (’85)

T.V.: Dot (doble groga ‘32 i ‘60), Nitus Santos -entrenador UE Olot- (doble groga al ‘60) i José Luis Parra -segon entrenador UE Olot- (doble groga minut ‘60).



L'apunt.Joan Guirado
Avui, tornant de cobrir el partit de l'Olot al camp del Palau Solità i Plegamans, he decidit que volia ser àrbitre. Seguir així, la tradició familiar, potser... La decisió no m'ha calgut meditar-la gaire, bàsicament, perquè sabent el que cobren val la pena, i després de veure l'actuació del col·legiat que ha xiulat el Palau Solità-Olot, Agustí Farizo, he arribat a la conclusió de que, per obtenir el carnet d'àrbitre, no deu ser gaire més difícil que fer els tràmits per obtenir el dels Súpers: agafes un sobre, i poses el nom, els cognoms, l'edat, una foto, l'envies i apa, a gaudir dels avantatges -que precisament, dels que gaudeixen els àrbitres no són pocs, com per exemple, entrar de franc a tots els partits que es juguin a l'estat, sigui de Futbol Base o de Champions-.
Sincerament, no sé com devia ser el meu pare quan voltava per aquests camps d'Espanya, en tot cas, si en alguna ocasió arribo a veure que era tant dolent i inepte com el que ha hagut de patir avui l'Olot, li hagués recomanat -per vergonya aliena però, a la vegada, per dignitat personal d'un mateix-, deixar els terrenys de joc.
El tècnic de l'Olot, que per molt que se li pregunti li costa parlar dels àrbitres, avui recordava la nefasta actuació dels darrers arbitratges que ha patit el conjunt olotí -suficientment capacitat per estar a la primera posició-. Tot i això, Nitus Santos ho tenia molt clar: el pitjor de tots, el d'avui.
De ben segur que més d'un recordarà el partit d'avui... si més no, Agustí Farizo ha quedat ben retratat. I és que, és normal que un àrbitre es faci fotos abans d'un partit amb els integrants d'un dels conjunts?

|El protagonista del partit, Agustí Farizo. J.G|
Arxivat a