L'espectacle Aigua guardonat amb un Ateneu 2009

Estava nominat juntament amb el projecte, també garrotxí, EnDansa.TV

Redacció
17 de desembre del 2009
576_1261060045Aigua_rep_un_dels_Premis_Ateneus_2009_1
576_1261060045Aigua_rep_un_dels_Premis_Ateneus_2009_1 | Joan Guirado
|Garcia, al mig de la foto amb jersei de ratlles, amb el guardó a la mà. LaGarrotxa.info|


L’espectacle Aigua ha rebut el Premi a la Creativitat en Cultura Popular i Tradicional en la nit dels Premis Ateneus 2009. El jurat va valorar especialment l’originalitat de la proposta, així com la tasca de creació, renovació i difusió que porta a terme Marboleny. L’entitat va rebre el mateix guardó l’any passat pel festival Ésdansa.

El lliurament dels Premis Ateneus, convocats anualment per la Federació amb la voluntat de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural, es va celebrar dimecres al vespre en un acte a la sala gran del Palau Reial de Pedralbes de Barcelona. El jurat, format pel periodista Xavier Capdevila, l’actor Pere Ventura i l’antropòloga Gal·la Cortadelles, va premiar l’espectacle “Aigua” en la categoria de Premi a la Creativitat en Cultura Popular i Tradicional per la seva tasca de promoció, difusió i renovació de la cultura d’arrel tradicional. Va recollir el premi el director artístic de l’Esbart Marboleny, Josep Garcia, que va agrair el reconeixement i va aprofitar per demanar que es faciliti la inclusió de les propostes dels esbarts als circuits de programació habituals.

Aigua és una proposta conjunta de l’Esbart Marboleny, la cantant Mirna i el músic Xavi Múrcia, produïda per Ésdansa. L’espectacle combina la dansa i la música en directe amb un clar protagonisme de la veu. A través de la reinstrumentació de diversos materials, les danses d’arrel tradicional s’han convertit en cançons. La música per a la dansa deixa de ser un acompanyament per passar a compartir protagonisme amb els balladors. El resultat és un enriquiment mutu dels dos llenguatges. L’espectacle es va estrenar en el marc de l’Ésdansa 2009 i es podrà tornar a veure el proper 7 de febrer al Teatre Principal d’Olot.

Durant la nit dels Premis Ateneus també van ser premiats Magicus, Festival de Màgia Jove dels Lluïsos de Gràcia de Barcelona; la revista Carrer, de la Fundació Privada La Roda d’Accions Culturals i de Lleure de Barcelona; l’Escola de Teatre Artur Iscla, del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar; l’Espectacle Girona 21-Índia/Catalunya, de l’Associació per a la difusió de la música de cambra i de la música en viu de Girona; el Projecte Pantalles, de la Societat d’Esbarjo, Esports i Cultura La Principal de Vilafranca del Penedès, i el Servei d’intercanvi de llibres a l’Ateneu Santcugatenc. També es va reconèixer la tasca del Centre Moral i Instructiu de Gràcia, premi a l’Ateneu de l’Any; la de el programa Mans de Catalunya Ràdio, com a millor mitjà de comunicació professional; l’Obra Social de Caixa Penedès per la seva feina d’esponsorització i mecenatge i la trajectòria individual de Dídac Tudela i Cànovas, de la Societat Cultural La Vicentina, de Sant Vicenç dels Horts.
Arxivat a