Dissabte es farà una visita guiada per les obres realitzades a Can Trincheria

Redacció
17 de desembre del 2009
Can Trincheria té una doble funcionalitat: Casa Museu i seu d’actes culturals i socials, per la qual cosa al llarg dels anys s’han generat un seguit de problemes que han afectat l’estat de conservació dels elements patrimonials de la Casa Museu.

Per això, des del Museu Comarcal de la Garrotxa, s’han fet, durant aquest 2009, un seguit d’actuacions per millorar el condicionament museogràfica de la Casa Museu Can Trincheria.

Entre les actuacions destinades a millorar el condicionament museogràfic de la casa destaca la instal·lació d’uns plafons informatius a totes les sales de la casa que permetran al visitant conèixer les característiques de la casa, la funcionalitat de les seves estances, el mobiliari i les obres d’art que en ella s’hi troben, etc. El visitant també podrà disposar d’uns fulls de sala amb el contingut dels plafons informatius traduïts al castellà, anglès i francès. A més, al Saló familiar es podrà visionar una entrevista realitzada a Joaquim Trincheria, darrer hereu de la casa, en la que ens explica com era la casa i tot el que ell recorda quan encara hi vivia. L’entrevista es podrà veure amb subtítols en català, castellà, anglès i francès.

Per millorar la il·luminació museogràfica de la casa, s’han instal·lat focus especials per il·luminar les sales, el mobiliari, les pintures de les parets i els quadres del Saló familiar, el Saló del piano, l’Alcova del General i l’Alcova del Bisbe.

Pel què fa a les actuacions de conservació i restauració, s’han tapissat de nou, amb la mateixa tela i el mateix motiu decoratiu original, el conjunt de butaques del Saló isabelí i del Saló del piano i s’han fet noves les cortines i la vànova del llit de l’Alcova del General i totes les banquetes que estaven en més mal estat. També s’han restaurat les dues butaques de pell de la cambra de l’Alcova del Bisbe.
Per controlar les condicions mediambientals de la casa, s’han instal·lat aparells de control de temperatura i humitat relativa a diverses estances de la casa per tal d’anar verificant i controlant periòdicament els canvis i oscil·lacions que es produeixen. També s’han instal·lat filtres UV als vidres de les quatre finestres de la casa que donen al carrer Sant Rafel i a l’església de Sant Esteve per tal de protegir el mobiliari, les pintures i els cortinatges.
Arxivat a