Puigcercós: «No queda altra via que un Estat propi»

Redacció RIPOLL
13 de desembre del 2009
Puigcercós al Seminari de Vic just abans de la roda de premsa
Puigcercós al Seminari de Vic just abans de la roda de premsa
Puigcercós al Seminari de Vic just abans de la roda de premsa

Poètica esotèrica del president d'ERC, Joan Puigcercós, aquest matí ha Vic: “El magma que va sorgir a Arenys avui torna a sortir a través de 166 volcans”. Així ha definit la jornada del 13 D Puigcercós en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació acompanyat de l'eurodiputat Oriol Juqueras i amb una àmplia representació d'europarlamentaris  que estan amatents al desenvolupament de la consulta.
 
Puigcercós ha demanat als espanyols que “no menystinguin aquest esforç democràtic, que ens obliga a tots a reflexionar”. El candidat d'Esquerra a presidir a la Generalitat ha afirmat que “a la vista d'aquest diumenge la sentència del Tribunal Constitucional és absolutament intrascendent, ara com ara no hi ha altre via que la constitució d'un Estat propi”.

Sobre les conseqüències de la jornada d'avui més de partit, Puigcercós ha dit que “ERC continuarà sent la mateixa que els darrers 25 anys l'única que ha posat sobre la taula el dret a decidir”.
Sobre les expectatives dels resultats, Puigcercós ha assegurat que “se superarà la participació del referèndum sobre el tractat constitucional, aquets és l'objectiu, malgrat que això no és una porra”.