El Figueres supera al Bosc de Tosca per 0-3

Redacció
12 de desembre del 2009
El Figueres continua imparable, i ha demostrat al camp del Bosc de Tosca que és un equip totalment preparat per ascendir a Preferent. Sota l'atenta mirada d'alguns jugadors del Camprodon, que segueix d'aprop el conjunt Altempordanès, els figuerencs han guanyat a un Bosc de Tosca que no els ha posat les coses gens fàcil.

Al Figueres no li han calgut gaires arribades per avançar-se en el marcador. La Unió ha fet el 0-1 gràcies a un precís cop de cap d'Alforcea (20'), que ha resolt així un llançament des de la cantonada de Sergio Casanova -esplèndid fins que el tècnic l'ha substituït-. Abans, un incisiu Serrano havia provat un tir que ha anat a topar amb el lateral esquerre de la xarxa (20'). En una primera meitat de pic i pala, el Bosc de Tosca no ha xutat entre els tres pals. Curiosament, els presencs no han sabut treure cap profit de les seves principals virtuds, bàsicament les pilotes aèrees, davant d'un Figueres que, en canvi, ha pagat als locals amb la mateixa moneda però amb un benefici millor. Abans del descans, Cruz ha etzibat un tir amb la dreta des de la frontal que s'ha perdut entre els arbres (30').

Al segon temps, Luque, que s'ha fet un tip de còrrer amb criteri, s'ha afegit a la festa i ha culminat una actuació envejable. Tot i això, el protagonista ha estat Jordi Cruz, que ha fet bones les idees ofensives de l'equip. Els de casa han fet un tímid intent de reacció -cop de cap de Gerard al segon pal massa desviat (47')- en l'acció prèvia al 0-2. Cruz ha recollit una passada llarga, tot guanyant l'esquena a la defensa, i ha superat el porter Arcadi per baix (48'). El xoc semblava decidit, però un penal per mans de Serrano prop del vèrtex dret de l'àrea han fet trontollar la tranquil·litat de la parròquia blanc-i-blava. Aleshores, Xavi Gallego ha endevinat la intenció de Palomer i ha refusat el seu xut arran de terra amb una bona estirada (51'). L'entrenador del Figueres Coto, ha fet entrar Jairo (56'). De fet, amb l'entrada del menut davanter altempordanès el rival s'ha preocupat més de no rebre que no pas de buscar fer pesigolles al líder.

La Unió ha gaudit d'un reguitzell d'oportunitats de perill en els darrers compassos. Jairo (66'), Marc Arranz (70') i una doble acció de Luque i Serrano (75'), que el porter ha pogut acabar enviant a còrner, portaven verí de gol -de fet, l'àrbitre n'ha invalidat un a Marc Gasull per fora de joc (69'). El conjunt unionista ha tancat el marcador, i el partit, amb el 0-3, de nou de Jordi Cruz i en una jugada quasi calcada a la del segon (81').

EF Bosc de Tosca: Arcadi, Teti, Jordi, Franc, Darné, Pere, Gerard (Mallart, 61'), Galó, Jan (Jepi, 61'), Gil i Palomer (Joel, 76').

UE Figueres: Xavi, Christian (Salazar, 83'), Alforcea, Bolasell, Joel, Gasull, Casanova (Marc Arranz, 65'), Luque, Serrano (Panareda, 76'), Robert (Jairo, 56') i Cruz (Héctor, 83').

Àrbitre: Ramon Puig Pons, assistit a les bandes per Gerard Falgueras Regincós i Dani Viñuela Badia.

Gols: 0-1: Alforcea (20'); 0-2: Cruz (48'); 0-3: Cruz (81').

|Una de les accions del partit disputat a Bosc de Tosca. Joan Guirado|
Arxivat a