El Mercat Medieval, a tota marxa

És diumenge i Mercat Medieval. Vic continua acollint una multitud de gent que omple els carrers de Vic, convertida fins dimarts en un poblat del segle XV. El temps acompanya i la ciutat respira un ambient del tot festiu.

Redacció VIC
06 de desembre del 2009
Un dels espectacles itinerants que ambienten el Mercat Medieval
Un dels espectacles itinerants que ambienten el Mercat Medieval | Adrià Costa

Un dels espectacles itinerants que ambienten el Mercat Medieval Foto: Adrià Costa

Diumenge, dia segon

Onze hores del matí. És diumenge i Mercat Medieval. Una combinació gairebé explosiva que està omplint Vic d'una gentada incommensurable. Continua el tradicional ambient familiar, de passeig tranquil, més passeig que no pas compra - segons els paradistes clar, ara bé cal tenir present  la queixa és inherent  la seva condició-  i un grapat d'espectacles de faquirs, malabaristes, bruixes, acròbates i músics que decoren la ciutat antiga. El Mercat continua. La festa és la festa!

La plaça del Pes plena de gom a gom, aquest diumenge al matí Foto: Adrià Costa

Dissabte, dia primer

El sol també ha volgut participar de la primera jornada del Mercat Medieval de Vic, i el fred ha estat afable. Un  fred necessari, però gens intens. Un fred d'ambient.  Perquè si aquest dissabte Vic té alguna cosa, aquesta cosa és ambient. Un ambient familiar, de festa, de passeig, de fer el tafaner, de vigilar les criatures que no es perdin, i d'escoltar comentaris com “aviam si trobem el de les magdalenes de l'any passat”.

De moment, la primera jornada del Mercat Medieval  ja compleix amb les expectatives: ple absolut. Rètols als restaurants advertint que tot és “ple”, i parelles que passegen amb voluminosos entrepans, com una prèvia dels copiosos dinars de les festes de Nadal.

Espectacles, bufades pel fred - això mai falta de qualsevol visitant de l'àrea metropolitana a la capital d'Osona- i sobretot la lluminositat de la gran quantitat de màquines de fotografiar digitals que ho retraten absolutament tot. És Mercat Medieval. Gent, ambient i, sobretot, molta festa. Passin, passin, és mercat!  Visca l'espectacle!

Dansa del ventre a càrrec d'Almasaim a la plaça dels Màrtirs Foto: Adrià Costa