Veïns d'Olot en contra de la construcció d'una nova discoteca

Aquesta tarda s'han presentat als Mitjans de Comunicació per fer pública la seva postura per la futura instal·lació d'una sala de ball al carrer Pou del Glaç.

Joan Guirado
03 de desembre del 2009
Un grup de veïns dels carrers Pu del Glaç, Candi Agustí, Ricard Jordà i Joaquim Danès, a més de la comunitat de l'escola Maria Reina, s'han posicionat públicament en contra de la posada en funcionament d'una nova sala de ball-discoteca al carrer Pou del Glaç, a la nau on antigament hi havia instal·lada la tèxtil Valeri.

El nou equipament tindria una capacitat per a 545 persones, i segons els veïns, tindria permís per obrir cada dia de 17 hores a 5 de la matinada, prorrogable fins les 6, en dies especials. Els veïns consideren, a més de la massificació de locals d'aquestes característiques a la zona, que la construcció d'aquesta sala al lloc indicat "degradaria el nostre barri, i causaria problemes", segons Joan Pagès. El mateix portaveu ha afirmat que entre els problemes principals, n'hi hauria de "brutícia, sorolls i ocupació de la plaça Gil Vidal i Forga".

Els veïns han sol·licitat una reunió amb l'alcalde d'Olot Lluís Sacrest per exposar-li la seva negativa a la construcció de l'espai. Critiquen que "com a afectats, ho hauríem d'haver sabut abans", i és que precisament, aquest divendres acaba el termini per presentar al·legacions al projecte, que està en fase d'estudi al Sigma. Pagès ha assegurat també, que aquest període s'ha ampliat uns dies més, per poder recollir les inquietuds dels veïns.

Tot i que consideren que la solució és "no fer-la", proposen altres ubicacions com els polígons industrials com passa a altres municipis gironins, -tot i que a Olot hi ha un decret que ho dificulta-. De moment, i fins després de la reunió -encara no programada per part d'alcaldia-, no faran cap més acció, a l'espera de la resposta oficial per part de l'Ajuntament.

|Tres dels portaveus veïnals, durant la roda de premsa feta a Olot. Joan Guirado|
Arxivat a