La temporada de neu comença amb poc gruix

Núria obre tres pistes i Vallter 2000 la zona de debutants i el parc lúdic

Arnau Urgell - Redacció RIPOLL
03 de desembre del 2009


La temporada de neu al Ripollès començarà oficialment aquest dissabte, 5 de desembre, però ho farà a un ritme encara molt baix. I és que malgrat les nevades dels darrers dies -tampoc res de l'altre món-, el vent ha estat un element que ha jugat en contra d'acumular bons gruixos de neu. Aquest fet ha afectat especialment a Vallter 2000 que en principi només obrirà la pista de debutants i el parc lúdic. En el cas de Vall de Núria es preveu posar en servei tres pistes de debutants i tres remuntadors.

En el cas de Vallter esperen al llarg d'avui poder decidir si s'obre alguna altra pista però dimecres al vespre consideraven que “no pintava massa bé”. I és que el còctel de neu i vent no ha permès acumular bons gruixos per posar en funcionament les principals instal·lacions de l'estació. Des del complex de muntanya esperen més neu i especialment més fred per poder fer anar els canons. Sembla que tant aquest dijous com divendres es poden produir més precipitacions amb una cota de neu situada a 1.400-1.500 metres. Tot i això de cara el cap de setmana s'espera un augment general de les temperatures.

Per altra banda les pistes cerdanes reobren després d'un primer intent a inicis de novembre que només va durar tres dies. A Masella es posen en funcionament cinc remuntadors i 14 pistes mentre que a la Molina són quatre remuntadors i cinc pistes.