Sancionen un 6% dels conductors aturats als passos de vianants

Redacció
08 de desembre del 2009
576_1257181042pas_peatons
576_1257181042pas_peatons | Joan Guirado
La Policia Municipal d'Olot ha impulsat una campanya de controls aleatoris als passos de vianants de les principals vies de la ciutat durant el mes de novembre que ha finalitzat amb un total de 33 controls, 412 conductors aturats, dels quals 25, un 6%, han estat sancionats amb la retirada de 4 punts del carnet de conduir i multa de 96 euros i 17 més han rebut un avís. Pel que fa als vianants, en diverses ocasions han estat advertits pels agents que feien el control en creuar fora del pas habilitat. Això sí, sense detectar-se cap situació de risc, que hagués provocat la corresponent denúncia.

Els controls s'han dut a terme sobretot en els punts negres de la ciutat,localitzats a la Carretera de Les Tries, l'Avinguda de Girona i la Carretera dela Canya. Durant l'any 2008, l'atropellament va ser la primera causa delsaccidents amb el resultat de 17 persones ferides.

Des de la regidoria deSeguretat i des de la Policia Municipal es demana als conductors que posin lamàxima atenció en aproximar-se als passos de vianants, moderant la velocitat,perquè massa sovint es donen situacions, protagonitzades, la majoria de lesvegades, per mainada o persones grans, en les quals es difícil reaccionar si noestàs atent i amb la velocitat adequada.

Als vianants, se'ls aconsellaque mirin la calçada abans d'iniciar la marxa pel pas habilitat per assegurar-sede ser vist pels conductors i tenir especial cura de no sortir de darrera d'uncotxe aparcat que pugui dificultar la visibilitat.

Si bé l'actuacampanya es dóna per finalitzada, la Policia Municipal tindrà present aquestainfracció que, cada any, genera moltes víctimes a la ciutat. Durant aquestdesembre, la policia s'adherirà també a la campanya del Servei Català de Trànsitper detectar la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, i faràcontrols de les zones reservades d'aparcament, com ara passos de vianants,voreres, zones de càrrega i descàrrega i places per a persones ambdiscapacitats.

|El pas de vianants de la Plaça Clarà. Arxiu|
Arxivat a