Convoquen uns ajuts per desenvolupar accions en favor de la dansa

Redacció
10 de desembre del 2009
576_1259772502Residansa_roda_de_premsa_1
576_1259772502Residansa_roda_de_premsa_1 | Joan Guirado
Residansa és una iniciativa nascuda del conveni de cooperació intermunicipal signat el passat mes d’abril entre l’Ajuntament d’Olot i l’Ajuntament de Les Preses, i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses. L’objectiu del conveni és desenvolupar accions en favor de la dansa, per tal d’atraure creadors, coreògrafs, professionals i amateurs de la dansa en tots els seus àmbits a la Garrotxa. Amb el projecte Residansa es pretén acollir companyies o creadors que es vulguin inserir en els dos municipis i en la comarca de La Garrotxa en general i treballar amb els seus espais i la seva gent.

Residansa ha afavorit, també, la complicitat de dos festivals de dansa de la comarca, el Sismògraf –el festival que detecta el moviment-, que se celebra a Olot, i l’Ésdansa de Les Preses. Conjuntament han convocat els Ajuts per la Creació i Producció  Residansa.

Es proposen dues ajudes que s’alternaran biennalment.
1.Residansa –  Ésdansa (convocada per al 2010) per a produccions que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional. L’estrena de la producció es vincularà al festival Ésdansa.
2.Residansa – Sismògraf (es convocarà per al 2011) per a produccions d’aire lliure que treballin la relació de la dansa amb el paisatge; poden ser projecte site specific o reformulables, però pensats per a interrelacionar-se amb un espai exterior o singular. L’estrena de la producció es vincularà al festival Sismògraf.

L’ajut que es convoca pel 2010 es destinarà a produccions de dansa de nova creació que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional. La proposta guanyadora obtindrà una dotació econòmica de 9.000€. La producció que rebi l’ajut també tindrà la possibilitat d’utilitzar l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional de Les Preses com a espai de treball i el Teatre Principal d’Olot com a espai d’assajos tècnics. A més, després que la proposta s’hagi estrenat a l’Ésdansa 2010, es programarà un circuit d’actuacions perquè la proposta pugui ser representada en diferents escenaris, entre ells el Mercat de Les Flors de Barcelona.

La convocatòria 2010 per aquesta primera Residansa – Ésdansa ja està oberta. Es poden presentar propostes fins al 13 de febrer de 2010.

|El president de la Marboleny, l'alcaldessa de Les Preses i la regidora de Cultura d'Olot durant la presentació del projecte|
Arxivat a