Garrotxa Líder ha clausurat el projecte Leader

Joan Guirado
02 de desembre del 2009
576_1259713549DSC01489
576_1259713549DSC01489 | Joan Guirado
Aquesta passada nit s'ha fet l'acte de clausura del projecte Leader Plus, en un acte celebrat al restaurant Via Ànnia de la Vall de Bianya, en el que s'han entregat els diplomes i les acreditacions a les quinze empreses de la Garrotxa i el Collsacabra que en aquesta ocasió s'han adherit al projecte.

El projecte europeu Leader, es va començar a impulsar a la comarca fa 7 anys, de la mà de la fundació Privada Garrotxa Líder. Els seus principals objectius són minimitzar els recursos energètics i apostar per la innovació i les noves tecnologies. Des dels inicis del projecte a la comarca fins avui, Garrotxa Líder ha promogut un total de 140 propostes de desenvolupament en diferents àmbits i s'han atorgat ajudes de més de 3 MEUR, generant 160 llocs de treball.

Durant l'acte, també s'ha fet entrega dels diplomes del codi de Gestió Sostenible de la Garrotxa i el Collsacabra, un segell que les empreses demanen voluntàriament, imposant-se una sèrie de paràmetres a seguir per desenvolupar la seva activitat de forma sostenible. En aquesta ocasió, han set un total d'onze les empreses adherides.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha explicat a les empreses que l'adhesió a aquests projectes "ha permès millorar la vostra gestió diària".
Per la seva banda, el director general del Departament d'Acció Rural Jordi Bertran, ha recalcat que de tots els grups territorials que han treballat amb el projecte Leader a Catalunya el que ha aconseguit millors resultats ha estat el de la Garrotxa, i ha afirmat que "podem fer un tancament molt i molt positiu". Bertran també ha avançat que ara "s'obre un nou període de Desenvolupament Rural a Catalunya".
Per últim, el director general del DAR ha recordat que "les empreses alimentàries són les que estan suportant millor la crisi econòmica".

|Bertran, entregant un dels diplomes. Joan Guirado|