La cuina garrotxina, d'aniversari

Joan Guirado
26 de novembre del 2009
576_1259195176DSC01302
576_1259195176DSC01302 | Joan Guirado
Ahir a la nit es va presentar la vint-i-cinquena edició de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa. Quasi sis-centes persones van omplir la sala gran del Restaurant La Deu d'Olot, en el tret de sortida a trenta dies dedicats a la gastronomia i els productes de la comarca de la Garrotxa.

Els participants al sopar de presentació, van poder degustar plats com una sopeta de taronja sanguina amb sorbet de caqui i cruixent de Tortell d'Olot o una crema de fesols de Santa Pau i brandada d'olivada.

Durant la nit, i com ja es tradicional en aquesta festa, es va fer entrega dels volcanets d'or i d'argent.
El d'or, va recaure enguany en Pep Nogué, cuiner i gastrònom, que investiga i defensa de forma aferrissada els productes del territori alhora d'aplicar-los en la gastronomia. Nogué, col·labora també activament amb l'Associació d'Hostalatge i el grup Cuina Volcànica. Precisament, el de La Canya va crear fa uns mesos la Volcànica, la cervesa que porta el nom del col·lectiu de cuina.
El volcanet d'argent d'aquesta trentena edició de la mostra el va recollir el comunicador i periodista Pere Tàpias, per la difusió que fa de la gastronomia en totes les seves vessants, des del programa "Tàpias Variades" que emet per Catalunya Ràdio.
La família Pararols-Colomer, del restaurant Can Guix d'Olot, també va rebre un emotiu homenatge, pels 50 anys d'història de l'establiment que regenten al centre de la ciutat d'Olot, i que ha esdevingut un punt de trobada habitual per a moltes persones sobretot, les nits del cap de setmana, gràcies a la qualitat de la cuina tradicional que ofereixen, el preu i el servei encapçalat per en Jaume i la Mercè.

Des d'avui, i durant el proper mes, diferents restaurants de la Garrotxa disposen de menús de la Mostra, que es poden tastar als establiments que hi participen.

Veure fulletó amb plats de la mostra 2009

|Els cuiners, després del sopar, amb el pastís d'aniversari. Joan Guirado|