Nou calendari escolar: dues opcions per a les vacances de Carnestoltes

Només obriran els centres que tinguin activitats programades per les AMPA o els ajuntaments

Redacció
25 de novembre del 2009
Façana de l'IES Abat Oliba de Ripoll
Façana de l'IES Abat Oliba de Ripoll | Adrià Costa

El curs començarà una setmana abans tant a les escoles com als instituts. Foto: Adrià Costa

Les noves vacances escolars de Carnestoltes seran del 28 de febrer al 4 de març o del 7 a l'11 de març de 2011. D'aquesta manera cada centre podrà escollir si fer-les la setmana de Dijous Gras o la de Dimecres de Cendra per “adaptar-les a les festivitats de cada població”. Només obriran aquells centres en els quals les AMPA o els ajuntaments hagin organitzat activitats extraescolars i durant els cinc dies de festa no hi haurà ni transport ni menjador escolar.

Els altres canvis en el calendari escolar, que s'aplicaran com a mínim en els propers dos cursos, són iniciar el curs el 7 de setembre -excepte la formació professional i les escoles d'adults i d'idiomes que mantindran l'inici pel dia 14-. Així mateix, el 7 de gener -l'endemà de Reis- passarà a ser lectiu. També s'elimina la jornada intensiva del mes de juny i es mantenen les denominacions tradicionals per les vacances: Nadal (del 23 de desembre al 6 de gener) i Setmana Santa (del 18 al 25 d'abril).

El fet que s'avanci l'inici del curs també obliga a canviar les dates de preinscripció, que a educació infantil i obligatòria s'avancen un mes i mig i seran del 2 al 16 de febrer de 2010.