Inicien a Olot un curs sobre gestió de museus

El curs ha tingut un bon nivell d'inscripcions.

per Redacció , 27 de novembre de 2009 a les 08:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dilluns comença al Museu Comarcal de la Garrotxa el curs d’especialització de la Universitat de Girona “Museus al s.XXI. Eines per a l’organització i la gestió de museus i equipaments patrimonials”.

El curs, organitzat per la Fundació d’Estudis Superiors i el Museu Comarcal, està dirigit per l’antropòleg i director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Abella, i per l’historiador i director del Museu de la Pesca de Palamós, Miquel Martí.
En aquest curs es proposa presentar les diverses línies de treball que estan desenvolupant diversos museus de Catalunya i donar a conèixer la seva evolució en el context català, europeu i internacional. Amb la voluntat de ser un espai de coneixement i formació sobre la realitat dels museus de Catalunya, el curs comptarà amb la presència de professionals de diversos àmbits: tècnics de la Generalitat de Catalunya, professors de diverses universitats, tècnics i directors de diversos museus catalans, un membre de la UNESCO i arquitectes i dissenyadors, entre d’altres.


L’èxit de convocatòria ha estat rotund, i el curs comptarà amb la participació d’alumnes d’arreu dels Països Catalans, cosa que beneficiarà l’intercanvi d’opinions i experiències.

El curs, de 15 hores de durada, tindrà lloc els propers 30 de novembre i 1 de desembre a l’aula pedagògica del Museu Comarcal, i compta amb el suport de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i amb la col·laboració de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

 

Participació