El Ple d'Olot dóna suport a la consulta d'independència

CiU, ERC, ApG i la socialista Marta Fontaniol, han votat a favor de la moció promoguda per Garrotxa Decideix.

Joan Guirado
19 de novembre del 2009
Ple Olot
Ple Olot | Joan Guirado
|Moment que Marta Fontaniol i CiU donaven suport a la moció. Joan Guirado|


El ple d'aquest mes a l'Ajuntament d'Olot ha aprovat donar suport a una consulta sobre la independència de Catalunya, promoguda per la plataforma ciutadana Garrotxa Decideix. Tot i que encara no hi ha data per la consulta -a diferència d'altres pobles de la comarca-, fonts de la plataforma han explicat a LaGarrotxa.info, que amb tota probabilitat podria ser al mes de febrer, mes en que també es farà a Girona.

La moció que s'ha debatut al ple d'Olot, presentada per la mateixa plataforma, s'ha pogut aprovar gràcies als vots favorables de CiU, Esquerra, Alternativa per la Garrotxa i el de la socialista Marta Fontaniol, que ha aprofitat que el seu grup ha donat llibertat de vot. A efectes legals, aquesta aprovació no té cap validesa.

El resultat ha estat de deu vots a favor, vuit abstencions (set del PSC i una de PxC) i un vot en contra, el del Partit Popular.

Durant l'exposició de la moció, el portaveu de Garrotxa Decideix Jordi Gasulla, ha parlat d'exercici democràtic, una democràcia que segons el regidor del PP a Olot, Joaquim de Trincheria -que hi ha votat en contra- passa per respectar les lleis, cosa que segons ell, en aquest cas no s'està fent. Moisès Font, de Plataforma per Catalunya ha afirmat que "respectem el dret a decidir de les persones" motiu pel qual s'ha abstingut. Esquerra i Convergència han apel·lat a l'acció cívica, mentre que Alternativa per la Garrotxa ha encoratjat als promotors a seguir el camí emprès.

El portaveu del PSC, Joan Albesa, ha reiterat un cop més que en temes com aquest, el seu grup sempre dóna llibertat de vot.
Arxivat a