Ara no obririen fins a la matinada

Quico Sallés
23 de novembre del 2009
Si fos ara que es rodés la histriònica pel•lícula “From Dusk Till Dawn”, no es traduiria a Catalunya com Obert fins a la matinada. El motiu, el de moda, la crisi. La frenètica aventura dels germans Seth i Richard, surrealistes atracadors, que s'amaguen en un estrany local de carretera no podria ser la mateixa.
Els restaurant i locals de carretera les estan passant magres,les xifres apunten a un 10% de vendes menys. Les coses al sector de la restauració de carretera no estan per obrir fins a la matinada. De moment, ens haurem de conformar amb el ball de la Salma Hayek en DVD. S'ha acabat l'època del carretera i manta.



La regla de tres, és una regla que difícilment falla. Com tot a les matemàtiques, la ciència que més que la veritat busca la lògica. La por, la crisi, el pànic escènic i la trista realitat de comptar amb poc efectiu a la butxaca, provoca que hi hagi menys gent que circuli per la carretera, i la poca que surt, ho fa per menys temps i gastant menys. La dura regla de tres.

 Ara com ara, les vendes que es registren són un 10% inferiors a les de l'any passat per aquestes dates. Aquestes són les xifres del sector recollides per Servimedia. Un sector que va tocar fons a l'abril i des de llavors viu una lenta, molt lenta recuperació, ja sigui en les vendes de botigues com l’alimentació.  Les àrees de servei i cafeteries de carretera donen fe de la crisi, per la baixada de vendes tant de cafès, com xocolatines o els mítics cedés de carretera. 

El futur de moment no és de carretera i manta.  El sector no preveu tornar als nivells d'abans de la crisi fins a finals de 2010. Ara no obririen fins a la matinada, La crisi ha passat la clau. Salma Hayek en DVD.