El Bisbe de Vic «medita» la independència

Romà Casanova demana “debat davant un tema socialment nou” com són les consultes sobiranistes

Redacció Vic
10 de novembre del 2009
576_1257881340romanbisbe
576_1257881340romanbisbe

Si alguna cosa té l’Església catòlica és que mai juga amb daus sense números. El darrer exemple d’aquesta característica vital és el Bisbat de Vic. Romà Casanova, qui porta la mitra a l’històric Bisbat, prendrà un decisió les properes setmanes sobre si cedeix locals per la celebració de les consultes independentistes del 13 de desembre.


'No hi ha res decidit' ha assegurat el responsable de la diòcesi. Casanova ha assegurat que com a església els cal un debat sobre que és 'el més convenient' respecte un tema com el de les consultes que és 'socialment nou'.

De moment, dues parròquies 

 El Bisbe de Vic, alineat dins de la tendència conservadora, diu que directament no té constància de que s'hagin demanat directament locals al bisbat però si a dues parròquies de la diòcesi que no ha precisat.

El Bisbe de Vic ha assegurat que aquest és un tema complicat perquè hi ha gent que pensa 'que sí i gent que pensa que no'. Tot i això pensa que cal pensar en fer algun tipus de 'normativa' per unificar posicionaments de diòcesi. Per Casanova com a església han de debatre que és 'més convenient' sense optar per 'cap opció partidista'.

L'Esglèsia no prendrà cap opció partidista

El Bisbe de Vic també ha comentat el cas del Bisbat de Girona que no deixarà locals perquè interpreta que la consulta és 'un tema polític'. Per Casanova, l'església catòlica catalana 'no pren cap opció partidista' però si que prenen partit amb 'opcions socials i de país'. Amb aquesta premissa, assegura que analitzaran la situació abans de posicionar-se.