Marc Sarsanedas i Janina Bach, hereu i pubilla de la Garrotxa

Joan Guirado
08 de novembre del 2009
576_1257649696hereupubilla
576_1257649696hereupubilla | Joan Guirado
El representant de la Vall de Bianya, Marc Sarsanedas, i la representant de Sant Esteve d'en Bas, Janina Bach, han estat escollits aquesta mitjanit, hereu i pubilla de la Garrotxa 2009.

En un acte celebrat al restaurant La Deu d'Olot, amb la presència d'unes 900 persones, els representants comarcals sortint, Marc August Muntanya i Laura Figueras, han fet el traspàs de poders als nous representants escollits per votació popular. Abans de deixar el càrrec, però, Muntanya i Figueras s'han adreçat als assistents. L'hereu ha estat crític amb alguns aspectes, mentre que la pubilla ha ressaltat el que significa ser pubilla. De fet, la planenca encara li queda un any de mandat com a Pubilla de les Comarques Gironines. Al sopar d'avui també hi eren presents l'actual hereu i pubilla de Catalunya i l'hereu de les Comarques Gironines, el santapauenc Jordi Colobrans.

Després de rebre la faixa i la banda corresponent, a més d'una sèrie d'obsequis i el vestit d'hereu i pubilla, tant Sarsanedas com Bach han parlat davant els mitjans de comunicació, sorpresos encara per la seva elecció. Els dos han coincidit en dir, que encaren aquest repte amb molta il·lusió i amb l'esperit de defensar la Garrotxa i Catalunya en una de les tradicions que encara queden vives. En total, enguany, hi participaven 49 candidats entre hereus i pubilles.

|Bach i Sarsanedas, després de ser escollits. Joan Guirado|