La \"nova caixa\" ja té preacord laboral

Preacord entre treballadors i la direcció de les Caixes de Manlleu, Girona, Terrassa i Sabadell que preveu prejubilacions voluntàries a partir dels 55 anys (complerts l’any 2010), amb una retribució equivalent al 80% del salari brut. Els sindicats reconeixen la "bona predisposició" per arribar a una entesa.

Quico Sallés
06 de novembre del 2009

Aquest dijous al migdia s'h signat el preacord laboral de la fusió de Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Caixa Girona i Caixa Manlleu. Segons ha pogut confirmar a Osona.com el secretari de l’Agrupació d’estalvis de la Federació de Serveis Financers i Administratius (COMFIA) de CCOO de Catalunya, Carles Domingo, l’acord, que s'haurà de perfilar amb detall en un document,estreba en dos eixos.

En primer terme la millora de l’acord de condicions laborals que implica millores en la promoció professional, increment de les retribucions i de les aportacions als plans de pensions, i millores de les condicions socials. En segon terme, els sindicats asseguren que el preacord protegeix la retallada de llocs de treball amb unes bones condicions de prejubilació i sobretot, de forma, voluntària.

Els sindicats han reconegut la "bona predisposició" de la direcció de l'empresa per arribar a una entesa.
Principi d’igualtat i equiparació de les condicions laborals i socials de tots
els empleats

També la direcció de les quatre caixes ha emès un comunicat conjunt on s’insisteix “en el principi d’igualtat” dels pacte. Segons la direcció dels recursos humans el preacord equipara el “model de retribució i els beneficis socials i laborals de tots els empleats, de forma que no existeixin  diferències en les condicions segons la caixa de procedència”.

Primeres concrecions

Pel que fa a l’ajustament de plantilla, s’ha pactat un programa de prejubilacions voluntàries a partir dels 55 anys (complerts l’any 2010), amb una retribució equivalent al 80% del salari brut. Aquest programa es durà a terme  d’una forma progressiva en els propers tres  anys, iniciant-lo preferentment pels empleats de major edat.

Els principis bàsics del pacte es desenvoluparan en el text de l’acord laboral,que se signarà formalment les properes setmanes, i formarà part del contingut del projecte de fusió, que haurà de ser aprovat  a l’aprovació del Consell  d’administració i de l’Assemblea General de cada entitat.