Els 30 dies de gravat, primera víctima cultural de la crisi econòmica

Després de 15 anys, la falta de recursos han portat als seus organitzadors a prendre la decisió d'enguany no celebrar l'activitat.

Joan Guirado
02 de novembre del 2009
576_1257198520P2030186
576_1257198520P2030186
Els membres de l'organització dels 30 dies de gravat a Olot -que se celebrava cada any al novembre-, han informat aquest vespre a través d'una nota de premsa que, després de 15 anys, enguany no es celebrarà aquesta activitat, vinculada a Els Catòlics.

Els responsables de la mostra, manifesten que "a vegades les pràctiques culturals organitzades i realitzades des del voluntariates fan grans i adquireixen una mida que les fa inabastables als grups que no disposen de recursos directes propis" i asseguren que per poder salvar els 30 dies "en aquests últims anys, hem desenvolupat la capacitat d'inventiva del nostre grup en el disseny de noves activitats que poguessin ser competitives i permetessin trobar fórmules de finançament estable", un equilibri econòmic que finalment no s'ha trobat.

En el mateix comunicat deixen clar que "la finalització de les activitats la realitzem amb discreció i lluny de voler mostrar una visió pessimista" esperant que altres "persones, grups o ciutats agafaran el relleu i promouran l’obra gràfica amb idees noves".

Història dels 30 anys de gravat a Olot

Enquesta: Creu que les administracions públiques donen prou suport a les entitats?
Arxivat a