Comença a Olot la segona edició del festival Calaix de Sastre

Redacció
05 de novembre del 2009
Calaix de Sastre és un festival de música organitzat per Músics Associats i que compta amb al col·laboració d’un conjunt d’entitats de la ciutat. En aquesta segona edició s’ha traslladat al novembre (l’any passat es va celebrar més aviat) però manté la seva essència: barreja les actuacions al carrer gratuïtes i els espectacles d’interior de diferents formats. Els escenaris es repartiran per tota la ciutat: Catòlics, Orfeó, Núria, Associació Cultural d’Andalusia, i el Teatre Principal com a referència.

Com el seu nom indica, el festival Calaix de Sastre ofereix una programació ben variada amb actuacions de tots els estils, per a tots els gustos i per a totes les edats.


PROGRAMACIÓ DE CALAIX DE SASTRE

Joana Serrat. Dijous 5, 22 h, a l’Orfeó
La Joanna sempre ha fet la seva música. Va començar amb el piano però al final va acabar tocant la guitarra. Supera la seva timidesa per posar-se al capdavant d’un projecte engrescador. Plasma les seves inquietuds en unes cançons tendres, representades per una veu dolça amb caràcter. Està a cavall del folk americà d’última fornada i de sons més indie. Un concert que no ens deixarà indiferents.
Preu entrada: 3 €

El llac de les mosques, cia. Sol Picó. Divendres 6, 21 h, al Teatre Principal d’Olot
Aquests espectacle de dansa parteix de la reflexió sobre el pas del temps, l’edat viscuda com un trànsit dècada a dècada, la necessitat d’aturar-se, d’analitzar, d’intentar respondre preguntes que sorgeixen indefectiblement. Preguntes que poden portar i porten sovint a la frustració. Però per a Picó la frustració és un motor de canvi i, amb un toc de fina ironia, el fil conductor d’El llac de les mosques. La coreògrafa proposa una mirada panoràmica, enrere, endavant, zenital si cal; un viatge en rodó. No un recorregut pla sinó una aventura.  Mitjançant la interpretació d’un concert de rock-and-roll es crea també l’espai idoni pel tractament d’una qüestió que la coreògrafa ha vingut estudiant al llarg dels anys: la relació del públic amb l’artista i de l’artista amb el públic, la intercomunicació del fet en viu. El llac de les mosques compta amb la presència a escena de quatre músics liderats per l’habitual compositora de la companyia, la saxofonista Mireia Tejero. Aquest grup acompanya la ballarina en el seu recorregut, intervenint en les accions, a més a més d’un ballarí com a contrapunt.
Preu entrada: 15 €

Les Síxters. Divendres 6, 23 h, als Catòlics
Les Síxters és un sextet vocal de noies que canten a capella amb una trajectòria professional vinculada a la música des de diversos àmbits: docència, cors, formacions instrumentals, dansa, teatre, etc. S’interessen per descobrir nous llenguatge i oferir propostes innovadores amb un segell molt personal que evoluciona en cada nou treball. Una exquisida interpretació, una posada en escena fresca i espontània i un repertori ben triat són alguns dels ingredients que ofereixen a les seves actuacions. En la seva actuació al Calaix de Sastre presentaran el seu segon espectacle Músiques del món amb el que ofereixen cançons d’indrets ben diversos: cants tradicionals de l’Europa de l’est, música de la tribu dels maorí a la Polinèsia, cançó finlandesa, música hebrea, cants dels indis de l’Amazones, ritmes llatins com el bolero, la samba o la capoeira, etc.
Preu entrada: 3 €

Jam de perles. Dissabte 7, 17 h, al carrer dels sastres

Gratuït

Marc Puigdomènech. Dissabte 7, 18 h, al carrer dels sastres
Gratuït

Tom Hagan. Dissabte 7, 18 h, al carrer dels sastres
El projecte en solitari d’un dels músics amb més trajectòria recent de la ciutat de Girona. Entronca  en diferents estils, on manen les visions acústiques del rock i del soul. Una guitarra plena d’acords i de detalls amb línies de veu directes i resolutives.
Gratuït

Spanish Brass. Dissabte 7, 21 h, al Teatre Principal

L’any 1989 cinc músics valencians van crear un projecte musical eclèctic i innovador que han anat desenvolupant al llarg dels anys en diversos camps: la interpretació, la pedagogia i la creació musical. Actualment realitzen gires per tot el món, cursos dirigits a la música de cambra i enregistraments de discos. L’any 1996 van obtenir el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintats de Metall Ville de Narbonne (França). El grup interpreta obres concertants amb orquestra, destacant l’estrena a Europa del Concert per a quintet de Metalls i orquestra de corda, de Karel Husa; l’estrena absoluta de Coloeurs du Temps del prestigiós compositor Maurice Jarre, i de La Devota Lasciva  de Juanjo Colomer.
Preu entrada: 12 €

Josep Maria Farràs i Ignasi Terraza Trio. Espai Núria_Dissabte 7_23 h

Cicle Ressons Jazz
Plaça Vella és el nou treball discogràfic del pianista Ignnasi Terraza i el seu trio i del trompetista Josep M. Farràs que presentaran a Olot en aquest concert emmarcat en el cicle Ressons Jazz. Farràs i Terraza són dos dels músics més representatius del panorama jazzístic del nostre país i presenten aquest disc com una síntesi perfecta de passat, present i futur. Combinen estàndards com Louis Armstrong, Art Tatum, Lee Morgan, etc. amb composicions pròpies.
Preu entrada: 6 €

Mother Grove. Dissabte 7, 00.30 h, a l’Associació Cultural d’Andalusia
Una colla de grans músics de diverses procedències al servei del funk més autèntic. Mesclen les melodies i el ritme d’una forma magistral, ens encomanen de les ganes de viure i de moure el cos per a sentir-nos encara més vius. El grup l’encapçala Gianni, guitarra i cantant italià i la resta procedeixen de la ciutat comtal i encaixen aquesta connexió catalano-italiana amb un ritme imparable i d’un gust extraordinari. El so final del projecte està influenciat per noms com James Brown, Deodato, Banda Black Rio, Stevie Wonder o Roy Ayers.
Preu entrada: 3 €

Girasons. Teatre Principal d’Olot_Diumenge 8, 17 h
Concert dissenyat pensant en els més petits. Els diferents músics que hi participen es desplacen pel voltant dels nens i nenes assistents al concert interpretant cançons de diferents èpoques que es van compondre pensant en els infants. Hi podran sentir el piano, la flauta travessera, el clarinet, el fagot, percussions i l’arpa celta. Aquest concert és l’activitat final del taller Vull escoltar música amb el meu fill, per on començo? que organitza a Olot l’Auditori a través del Teatre Principal.
Preu entrada: 3 €
Arxivat a