Aproven el projecte de la Zona Educativa de la Garrotxa

Redacció
03 de novembre del 2009
576_1257016108signatura
576_1257016108signatura | Joan Guirado
Fa uns dies es va signar al Consell Comarcal de la Garrotxa el conveni per a l'aprovació del projecte de Zona Educativa de la Garrotxa. El director de la Zona Educativa de la Garrotxa, Jaume Mir, el director dels Serveis Territorials d'Educació de la Generalitat a Girona, Andreu Otero, l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, han rubricat l'acord que té vigència per a 4 cursos, fins l'any 2013.

La Zona Educativa de la Garrotxa és una estructura organitzativa integrada per les diferents administracions amb l'objectiu de garantir una educació integral i de qualitat a la comarca, amb la col·laboració de tots els agents de la zona, i que fomenti la implicació i el compromís en la societat. “Es tracta d'optimitzar els recursos de què disposem a la comarca per fer-los el màxim d'eficients a partir del treball de totes les parts implicades i les diferents administracions” ha assegurat el director de la Zona Educativa de la Garrotxa, Jaume Mir. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha afegit que la Zona Educativa “és un exemple més del treball conjunt que en altres matèries -com benestar social o medi ambient- ja venim realitzant des de fa temps les diferents administracions de la comarca”.

La Garrotxa i el Ripollès són les dues Zones Educatives que la Generalitat ha posat en funcionament a les comarques gironines. La Llei d'Educació de Catalunya crea aquesta figura que, segons ha avançat Ignasi Garcia Plata, de la Subdirecció General d'Organització i Qualitat dels Centres Educatius de la Generalitat, “es fa a partir d'un projecte que implica la totalitat dels centres i la  comunitat educativa amb l'objectiu de fixar unes prioritats i una posterior avaluació”. Segons ha afegit, “no és una instància burocràtica sinó un valor afegit a la dinàmica educativa d'un territori. La millora dels resultats educatius a la comarca, afavorir la cohesió social de la zona i la potenciació del treball en xarxa són alguns dels objectius de la Zona Educativa de la Garrotxa que aquest dilluns a la tarda s'ha signat al Consell Comarcal, en un acte que ha reunit representants de la comunitat educativa de la Garrotxa. 

|Un moment de la roda de premsa anterior a la signatura. LaGarrotxa.info|