Inauguren les obres de millora de la sèquia del Molí d'en Camós

Les obres han permès posar al dia la sèquia que data de 1880.

Redacció
04 de novembre del 2009
Des d'aquest passat mes d'octubre, els veïns de Sant Esteve de Llémena disposen d'un millor sistema de reg per a les seves terres. La Comunitat de Regants ha encarregat als tècnics de l'Àrea d'Urbanisme i Edificació del Consell Comarcal de la Garrotxa per mitjà de l'Ajuntament de Sant Aniol de Finestres la redacció del Projecte de millora i revestiment de la sèquia del Molí d'en Camós, que ara ha finalitzat.

Els treballs de millora han consistit en el revestiment amb formigó del canal que, data de 1880. Té gairebé dos quilòmetres de recorregut que comença a la resclosa sota el pont d'accés al camí al veïnat del Casclar, travessa tot el nucli de Sant Esteve de Llémena i arriba prop de la casa del Molí d'en Camós, on baixa fins a la riera. Anteriorment, la sèquia arribava fins al molí, d'on ha agafat el nom. Amb l'objectiu de reduir les pèrdues per filtracions, reduir la feina de manteniment (tant de desbrossada com de reparació d'esllavissades i talussos) i, al mateix temps, millorar la neteja i conservació del canal, s'ha portat a terme aquesta actuació, que beneficia una quarantena de regants. De totes maneres, els beneficis arribaran a tota la població de Sant Esteve de Llémena ja que el major cabal de la riera de Llémena suposa també la preservació de la fauna i la flora.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat ha finançat els 179.256 euros que ha costat la primera fase d'aquest projecte, que s'ha de completar amb una segona actuació.

|Un moment de les visita a les obres de millora|