El Consell aprova un projecte per evitar incendis a la planta de compostatge

Redacció
30 d'octubre del 2009
576_1256474922pepberga
576_1256474922pepberga | Joan Guirado
El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat, inicialment, un projecte de construcció de soleres ventilades i murs d'apilament a la planta de compostatge de la Garrotxa. Segons va explicar el conseller de Medi Ambient, Josep Berga, al ple el cost de la millora és de 225.000 euros. L'actuació ha de disminuir el risc d'autoignició del material resultant de la descomposició orgànica. El document exposa que actualment no es fa servir com a magatzem la nau prevista en principi pel risc d'autoignició. Per evitar el risc es fa servir com a magatzem de compost la pròpia nau de maduració.
Així el Consell va aprovar condicionar la solera de la nau d'emmagatzematge amb un sistema de ventilació. Així, l'ens comarcal ha encarregat la redacció d'un projecte que preveu una solera ventilada i un murs d'apilament que permetran millorar la gestió i la seguretat del compost madurat.
El document exposa que l'organisme comarcal no disposa de finançament per executar totes les actuacions a la vegada. Així, planteja l'actuació en quatre fases independents.

|Berga, durant el darrer ple. Joan Guirado|