El ple del consell presenta al·legacions al pla de gestió de l'aigua

Redacció
29 d'octubre del 2009
576_1256147314pleconsell
576_1256147314pleconsell | Joan Guirado
Segons el decret, l'agost del 2007 el Sigma va emetre un informe en el qual va exposar les llacunes i les imprecisions del Pla de Gestió de l'Aigua envers l'objectiu comarcal. Segons el decret, cal preveure les necessitats reals tant pel que fa a abastament com a sanejament i medi.

La primera de les al·legacions demana la incorporació al programa de l'ACA de millores de connectivitat fluvial. Així, concreta demolicions de rescloses, anul·lació de canals de derivació i construcció d'escales per a peixos a les rescloses. La segona demanda fa referència a mesures de recuperació de la vegetació de ribera. L'al·legació demana que els treballs de neteja i manteniment de les lleres derivin cap a una millora.
La tercera incideix en mesures per la garantia d'inundacions. "Entenem que manca la definició i, per tant, la incorporació del programa de les actuacions que afecten mesures transversals (ponts, guals i altres obres de fàbrica) i que suposen un clar risc d'inundacions", exposa l'al·legació. La quarta demanda fa referència a la garantia d'abastament d'aigua. En aquest sentit, sol·licita nous pous i un dipòsit d'emmagatzematge per Olot, sistema integral d'abastament i potabilització per Sant Jaume de Llierca, millora de la qualitat de l'aigua a Besalú i millora de la garantia d'abastament de Riudaura, Beuda i Sant Ferriol.

Pel que fa al sanejament d'aigües residuals el decret considera que fa falta incorporar l'ampliació de les plantes de depuració de Sant Joan les Fonts, les Planes i Besalú; la construcció del terciari de la planta d'Olot i la construcció de la planta i col·lectors de Riudaura. La sisena proposta fa referència a la reducció de l'impacte dels sistemes de descàrrega en temps de pluja. En aquest sentit, demana la millora del sistema de Sant Joan les Fonts, amb un elevat nombre de bombaments. La setena incideix en la gestió i protecció dels aqüífers al·luvials volcànics de l'Alt Fluvià i de l'Alta Garrotxa.

|Una foto del darrer ple. Joan Guirado|