Els mestres garrotxins, descontents amb Maragall

A través d'un comunicat, critiquen la retallada de professors que han patit alguns centres.

Redacció
20 d'octubre del 2009
El col·lectiu de professors de la comarca ha denunciat, a través d'una nota de premsa, una notable retallada de les plantilles de professors als centres de la Garrotxa. El col·lectiu, que agrupa professors de primària i de secundària, ha criticat les declaracions que el conseller Ernest Maragall, va fer a la inauguració de l'ampliació de l'institut de formació professional Garrotxa, on assegurava que totes les aules tenen els professors que necessiten.. A la nota de premsa els mestres garrotxins exposen que "a hores d'ara se'ns fan incomprensibles declaracions com les del conseller d'Educació negant amb rotunditat que en aquest curs hi hagi hagut retallada de plantilles".

Al comunicat, asseguren que a un centre on el nombre d'alumnes ha augmentat en 60 persones, el de professors ha disminuit en sis.
Segons els professors, l'EAP, el servei que ofereix assessorament als mestres, també ha rebut la retallada d'un membre. En conseqüència, segons ells, el servei s'ha vist retallat en un 50% a tots els centres d'ensenyament de la comarca.

El col·lectiu critica que el Departament destaqui l'increment d'ordinadors per aula i el control de la grip A. Segons ell, l'augment d'ordinadors és inútil sense més mestres i la informaciò de la grip A és repetitiva: a parer seu, fan falta més docents.

Veure document sencer


|Maragall, amb Sacrest, atenent els mitjans comarcals. ARXIU|