La campanya “Encomana el català” serà a la Fira de Sant Lluc

Entre les activitats hi ha una performance sobre l’enregistrament de l’anunci, que necessita la col·laboració del públic.

Redacció
15 d'octubre del 2009
Aquest diumenge, entre les 10 del matí i les 8 del vespre, la plaça de Catalunya d’Olot acollirà les activitats de la campanya “Encomana el català”.  L’activitat parteix de la simulació d’un carrer comercial similar al de l’espot televisiu, amb diversos establiments (floristeria, forn de pa, etc) on es portaran a terme jocs i activitats relacionats amb el contingut de la campanya. En diferents moments del dia es farà una performance amb la participació del públic simulant que cal gravar un nou anunci de la campanya.
 
Mitjançant aquestes activitats, les persones que s’hi apropin podran familiaritzar-se amb la campanya i descobrir, l’oferta de serveis que la Generalitat posa a disposició de tothom per facilitar l’ús de la llengua catalana. En aquest marc, també es podran conèixer els serveis que el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa, del Consorci per a la Normalització Lingüística tira endavant en el territori, com ara el Voluntariat per la llengua (VxL), que es difondrà en el marc d’aquest muntatge.
 
“Encomana el català” és una campanya impulsada pel govern de Catalunya i destinada a promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament (per exemple amb persones que no parlen català encara que l’entenen, en contextos plurilingües, o en àmbits amb dificultats d’ús de la llengua). L’objectiu general de la campanya “Encomana el català” és sensibilitzar la població perquè en les converses mantingui la llengua amb normalitat. 

Arxivat a