Multes per finançar la crisi

Davant la manca de recursos econòmics dels ens municipals, aquests aprofiten les sancions de trànsit per engreixar les finances municipals. | Un veí d'Olot ha denunciat a aquest mitjà que, en el moment de sol·licitar canvi, ja li havien posat la sanció a la zona blava.

Joan Guirado
02 d'octubre del 2009
El mite de que, els funcionaris no treballen, ha quedat totalment desmuntat per un veí d'Olot que, ahir al vespre va quedar sorprès de l'eficàcia dels cobradors del parquímetre que diàriament, controlen les nombroses zones blaves que hi ha a la ciutat.

L'home ha denunciat a aquest mitjà, que al voltant d'un quart de set de la tarda va estacionar el seu vehicle a la zona del firal per anar a fer unes gestions. Un cop es disposava a pagar, no portava prou monedes, motiu pel qual va entrar a un establiment de la zona a demanar canvi per poder efectuar el pagament. Entre que va estacionar i va efectuar el pagament -després de que li facilitessin el canvi-, va passar un temps màxim de cinc minuts. A l'arribar al seu vehicle per tal de dipositar el tiquet acreditatiu del pagament, es va endur la desagradable sorpresa de què, un dels controladors dels parquímetres ja li havia posat la sanció.

La multa en qüestió va ser impresa a les 18:14 i el tiquet amb el pagament corresponent a les 18:19, un temps relativament curt perquè, el treballador municipal -que segons l'afectat no l'havia vist al moment d'aparcar, ja que sinó li hagués explicat que anava a buscar el canvi- el sancionés. En adonar-se'n de la situació, el conductor va caminar uns metres fins a localitzar la persona que l'havia multat. Li va explicar el que havia passat, i li va dir que ja no li podia retirar la sanció.

Aquest fet, posa de manifest que en un moment de crisi com el que estem visquen, moltes administracions, sobretot les locals, utilitzen una arma com les sancions a la zona blava per augmentar els seus recursos econòmics. Precisament a Olot, en els darrers anys han augmentat de forma considerable el nombre de places de pagament tant al centre com a carrers de les zones d'oci i botigues.

Arxivat a