Bianya crea un nou producte turístic per promocionar el poble

Amb un pressupost de 216.340 €, La Vall dels Sentits inclou la creació de casa del paisatge a Sant Salvador i d’uns itineraris de descoberta.

Redacció
01 d'octubre del 2009
576_1254347409Snapz_Pro_XScreenSnapz001
576_1254347409Snapz_Pro_XScreenSnapz001 | Joan Guirado
El delegat del Govern, Jordi Martinoy, acompanyat per l’alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets, i també per la directora dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques, Mireia Mata, han presentat el projecte de La Vall dels Sentits, una de les actuacions beneficiàries per l’eix 4 del programa Feder, amb una subvenció de 108.170 € i un import total de 216.340 €. El projecte preveu la redacció d’un pla d’interpretació del patrimoni de la Vall, l’habilitació de la Casa del Paisatge a Sant Salvador de Bianya com a seu de la Vall del Sentits i uns itineraris de descoberta. El projecte, el primer a oferir una promoció de tota la Vall pretén crear una marca unificada i posar en valor tot el patrimoni de què disposa la zona: patrimoni natural, paisatgístic, cultural i, fins i tot, gastronòmic. Es tracta de descobrir la Vall a través de tots els sentits.
 
Martinoy, ha volgut destacar que “un cop superats i resolts els serveis bàsics per a la població és un bon moment perquè la vall de Bianya, sempre amb el suport de la Generalitat, afronti un projecte integral de promoció com és la Vall dels Sentits.” Precisament, el delegat del Govern ha explicat que en 15 dies s’adjudicarà l’obra de construcció de la xarxa de sanejament de la Vall de Bianya, una obra que té un pressupost de 698.563 euros. Posteriorment, l’alcalde, el delegat i la directora dels serveis territorials de Governació s’han desplaçat fins a la futura Casa del Paisatge, un antic edifici municipal de Sant Salvador de Bianya. Es preveu que l’habilitació de la Casa s’iniciï a principis de l’any 2010.