En Bas diu sí al referèndum

La consulta, aprovada pel ple municipal, podria celebrar-se el 13 de desembre.

Joan Guirado
01 d'octubre del 2009
576_1254345916plebas
576_1254345916plebas | Joan Guirado
Els dos partits que conformen el ple a l'Ajuntament de la Vall d'en Bas -Convergència i Unió i Esquerra Republicana-, han donat suport a una consulta popular sobre la independència de Catalunya, en el transcurs del ple celebrat aquest dimecres a la nit.

Tot i que encara no hi ha data confirmada, el portaveu d'Esquerra al consistori Jaume Cabanyes, ha explicat que podria celebrar-se el 13 de desembre. La consulta, està promoguda per l'entitat Garrotxa Decideix, i s'espera que altres entitats del municipi -una de les quals, el GECA ja s'hauria posicionat- hi col·laborin.

L'alcalde de la Vall d'en Bas Miquel Calm, que també és el president comarcal de CDC, ha donat carta blanca als alcaldes convergents a fer el mateix als seus ajuntaments. Calm també ha assegurat que "posar-nos d'acord en aquest ple, ha estat fàcil". Miquel Calm també espera que "a un municipi on hi ha una participació electoral d'entre el 60% i el 70% a tots els comicis, espero que en aquesta ocasió la gent no es quedi a casa i només vagin a votar un 25% o un 30%, ja que això seria fer un flac favor a la gent que ha treballat per la consulta".

Per la seva banda, el portaveu d'Esquerra creu que "poder tenir dret a decidir i ser democràtics en aquest país és interessant". Cabanyes també ha afirmat que "no volem les medalles ni encapçalar, el que volem és estar amb la gent".
El regidor al consistori lletissó també és el president comarcal d'Esquerra. Des d'aquesta posició, creu que "el PSC, com s'anomenen federalistes potser no voldran jugar amb aquest joc" però recorda que "la democràcia major és poder opinar en una urna, i a això no s'hi poden oposar, però que facin el que vulguin".