Sacrest es nega a fer més \"sacrificis\" fiscals

Xavier Pi
28 de setembre del 2009
Els dos alcaldes es queixen de la mesura del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), posat en marxa pel Govern estatal. Els dos, afiliats al Partit Socialista de Catalunya (PSC), veuen que és l'Estat qui s'ha de sacrificar en favor dels ajuntaments ja que, aquests, l'única via de finançament pròpia que tenen és la recaptació d'impostos. Els alcaldes asseguren que no només és l'Estat qui ha deixat d'ingressar impostos, ja que els consistoris també ho han deixat de fer, sobretot, en impostos d'obres i construccions.

Lluís Sacrest, va reiterar "que pensin que des de l'Ajuntament s'assumeixen serveis que no ens toquen, però que els ciutadans ens reclamen". Sacrest va reclamar que "si algú s'ha d'aprimar hauria de ser el Govern estatal a favor dels ajuntaments", en referència la reivindicació d'un nou model de finançament per als consistoris.
Amb aquestes declaracions, els alcaldes d'Olot i Girona recordaven a Salgado que l'Estat no és l'únic que ha deixat d'ingressar recursos arran de la crisi econòmica. I és que, precisament, la davallada de l'impost de construccions (ICIO) també els ha passat factura. "Arriba un moment que les finances tenen problemes perquè tenim menys ingressos", va indicar Pagans, que va explicar que ara que preparen els números per al 2010, ja podia avançar que "el pressupost, per primera vegada, serà més baix que el de l'any anterior".

Arxivat a