Acció Social atorga més 2 milions d’euros al Consorci de Benestar Social de la Garrotxa per reforçar els serveis socials

El departament incrementa un 25 % els ajuts per fer front a la crisi

Redacció
16 de setembre del 2009
El Departament d’Acció Social destinarà 2.081.425 euros per millorar els programes de serveis socials dels municipis que formen part del Consorci. Aquesta dotació econòmica representa un increment del 25 % respecte a la de l’any passat que va ser de 1.633.477 euros. Així ho recull l’acord que ha signat avui el director dels serveis territorials d’Acció Social a Girona, Josep Viñas, i el president del Consorci, Lluís Sacrest.
 
Enguany, la partida més important és la destinada als serveis socials bàsics amb un import de 1.240.687 euros. Aquests serveis són els que han notat més directament l’impacte de la crisi, ja que actuen com la primera finestra a la qual s’adreça la ciutadania que es troba amb dificultats.

La resta del pressupost previst es destinarà a subvencionar altres partides d'àmbit social incloses en el programa, com són el servei de transport adaptat; el programa d'inclusió social; programes per a l'acollida i integració de les persones immigrades; serveis d'intervenció socioeducativa no residencials per a infants i, tanmateix, adolescents i programes d'atenció social per a persones afectades pel virus VIH/sida.