El Principal estrena temporada aquest cap de setmana

En total, s'han programat una vintena de propostes que van des del teatre, el circ, la dansa, la música i els espectacles familiars, del 18 de setembre a desembre.

Redacció
16 de setembre del 2009
El Teatre Principal d'Olot ha aixecat de nou el teló i ho fa amb una programació molt variada. En el camp de les arts experimentals, figuren creacions com ara 'Seràmic', un projecte d'Elies Miralpeix, que uneix un torn, un ceramista, dos personatges, dos músics i elements com el fang, l'aigua, la llum i la mà de l'home. També destaquen les propostes de Laboractori 22, 'Confinats', que parla sobre la pèrdua de la llibertat, i 'Orestrea (del Cor al Cor') de Laboractori 21.

En el camp de la dramatúrgia, es podrà veure el 'Hamlet' del director Oriol Broggi, amb actors com Julio Manrique, i també 'La infanticida i germana Pau' de Víctor Català, dirigida per Josep Maria Mestres i amb les actrius Emma Vilarasau i Àngels Gonyalons. Sílvia Munt portarà el muntatge 'Una comèdia espanyola', amb textos de Yasmina Reza, i Ramon Madaula i Xicu Masó entre els actors que hi apareixen. Destaca també el treball dels italians Lenz Rifrazioni sobre la idea de la transformació del cos a 'Metamorphosis: 10 /Daphne', dues peces inspirades en 'Les Metamorfosis' d'Ovidi'.

Sol Picó portarà el seu últim espectacle, 'El llac de les mosques', una reflexió sobre el pas del temps i l'edat viscuda que compta amb quatre músics i un ballarí que acompanyen la coreògrafa dalt de l'escenari. 'Oniricus' és la proposta de circ que es podrà veure també sota la direcció de Brian Mongard, procedent de l'Ateneu Popular de 9Barris.

En el camp de la música, hi haurà lloc per a la recuperació de la figura de la compositora Càndida Pérez, considerada com a mare del cuplet i que va néixer a Olot, amb el concert 'Cándida Memòria' ideat per Rocío Romero i Elisa Planagumà. La cantaora Antonia Contreras actuarà acompanyada de la guitarra del Chaparro de Màlaga amb un repertori que inclourà versions pròpies i obres d'autors clàssics que s'han aproximat al flamenc. També es podrà escoltar l'Spanish Brass Luur Metalls, amb l'espectacle '20 anys!' i les nadales del grup infantil 'Macedònia' que portaran les últimes cançons recollides en el disc.

En la programació familiar, destaca l'espectacle 'Zoé. Innocència criminal' de la companyia de Joan Baixas, dirigit sobretot a un públic d'adults però utilitzant recursos com ara les titelles i les ombres xineses, i 'Un dia. Una hora' de Producciones Veridiana, que es basa en textos escrits per nens.

La programació inclou també tallers de jazz i de sensibilització musical per a nens, entre altres propostes.

Arxivat a