Un conveni ofereix als municipis eines per implementar polítiques d'habitatge sostenibles

Redacció
14 de setembre del 2009
576_1252607088x1020627
576_1252607088x1020627 | Joan Guirado
El Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) han signat un conveni de col·laboració que té com a principal objectiu oferir als municipis les eines necessàries per implementar polítiques d’habitatge sostenibles.

L’acord estableix que es crearà una borsa de professionals del camp de l’arquitectura, l’economia i la sociologia que estaran a disposició dels municipis per treballar en l’elaboració dels plans locals d’habitatge. Prèviament, els professionals hauran rebut una formació específica en planificació de polítiques d’habitatge i redacció de plans locals.
Durant la signatura del conveni, el diputat de Participació i Habitatge, Estanis Puig, ha destacat que "amb aquest acord es fa un pas endavant envers la implantació dels plans locals d’habitatge als municipis de la província". Puig ha assenyalat que "els plans són una eina valuosíssima que posem a disposició dels municipis per tal que puguin implementar polítiques sostenibles i garantir el dret a l’habitatge". El diputat també ha remarcat "els avenços que està fent la Diputació de Girona en matèria d’habitatge, ja que, després de la de Barcelona, som l’única diputació que ha endegat un servei tan directe als ajuntaments, tant en el vessant tècnic com econòmic".

Per la seva banda, el president de la demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Frederic Cabré, ha destacat "la importància de donar suport a les iniciatives municipals en qüestió d’habitatge, i que, per mitjà d’aquest conveni marc, s’obri un nou espai de col·laboració entre la Diputació i el COAC. Un espai centrat en recursos de formació, que posa a l’abast eines i coneixements per donar resposta a les noves reglamentacions normatives i a les figures específiques de planejament en matèria d’habitatge".
 
El conveni també preveu l’organització conjunta de jornades de formació adreçades a tècnics d’ajuntament i consells comarcals, càrrecs electes i professionals d’àmbits relacionats amb l’habitatge.